Bejegyzések archívuma

Híres gyöngyösiek - Hírességek Gyöngyösön

"Itt az én városom, az én szülőföldem,
Testvéreim, apám s anyám laknak itten..."
Zalár József

 

Jeles személyek sora, akik Gyöngyössel, ill. a Mátravidékével valamilyen kapcsolatba kerültek a történelem, az irodalom, a művészetek, vagy a különböző tudományok köréből. A válogatás a teljesség igénye nélkül, és a már nem élő személyek közül készült. További részletesebb ismertetőt róluk, ill. gyöngyösi kapcsolatukról a könyvtár Helyismereti részlegében tudunk nyújtani.

Megosztás: 

Ne maradjon könyvek nélkül!

A központi könyvtár zárvatartási ideje alatt (augusztus 1-29-ig) találkozzunk a 80-asban!

Bővített nyitvatartással várjuk régi és leendő olvasóinkat Platán úti fiókkönyvtárunkban.

Megosztás: 

Könyvajánló - 2016. július

Marék Veronika: Kippkopp, hol vagy? Bp. Ceruza, 2015.

Több mint húsz év után egy vadonatúj Kippkopp-történet! A Dimbes-Dombos erdőre lecsap a vihar, és a szél elsodorja a gyerekeket. Keresés közben Kippkoppnak nyoma vész, hiába várják haza. Semmit nem lehet tudni róla, csak hogy nincs, sem azt, hogy szándékosan vagy véletlenül ment-e el, és hogy visszajön-e valaha. Ez a bizonytalanság (és az elhagyott, apanélküli gyerekek) a történet lényege. A kis család hét napra magára marad. Hogyan vészelik át a nehéz, szomorú napokat, és hogyan találják meg végül Kippkoppot?

Megosztás: 

Könyvajánló - 2016. június

Csapody Kinga: Szuper napom lett! Bp. Manó Könyvek, 2016.

Sziasztok! Hanka vagyok, és néha kicsit akaratos és morcos. Anyu szerint néha igazi kis duli-fuli. Aztán persze rájövök, hogy felesleges pukkancskodni, minden alakulhat nagyon jól, és lehet szuper a napom. Tudjátok mit nem szabad elfelejteni? Azt, hogy minden napban van valami jó! Ez a családi beszélgetőkönyv segítséget kíván nyújtani abban, hogy a közös olvasás és Pásztohy Panka gyönyörű illusztrációinak nézegetése közben könnyebben induljon el dialógus szülő és gyermeke között arról, hogy miért is jó kipróbálni új dolgokat, miért nem kell félni mondjuk a fogorvostól, és miért fontos szót fogadni. Kívánjuk, hogy legyen ez egy kis mentőöv az óvodás évek és a dackorszak végtelennek tűnő napjaiban.

Megosztás: