Bejegyzések archívuma

Szabó Tibor Benjámin író-olvasó találkozó

Esemény dátum: 
2015, február 25 - 14:30

Mások iskola után játszani mennek…
Ők nem…
 

Helyszín:

GYÖNGYÖK Vachott Sándor Városi Könyvtár
Gyermekkönyvtára - Gyöngyös, Fő tér 10.

Megosztás: 

Könyvajánló új könyveinkből

Ezentúl már nem csak a Gyermekkönyvtár könyvajánlóit olvashatják havi rendszerességgel honlapunk látogatói, a felnőtteknek szóló új könyveink közül is ajánlunk olvasnivalót.

Megosztás: 

Könyvajánló - 2015. február

Jaume Cabré: Én vétkem, Libri Könyvkiadó, 2014

A hatvanéves, korai Alzheimer-kórral diagnosztizált Adrià Ardèvol megvizsgálja az életét, mielőtt még egytől egyig elveszítené az emlékeit. Visszaemlékszik szeretettelen gyermekkorára Lola Xica gondjaira bízva, aki dadaként dolgozott a tehetős családnak. Anyjára gondol, a visszafogott, hideg, gyakorlatias asszonyra, és a titokzatos apjára, akinek erőszakos halála miatt örökös bűntudatot érez.
A család antikvitás boltja az egész világot jelentette a kis Adrià számára. E világ középpontjában állt a legértékesebb kincs: a Storioni hegedű, melynek tokja egy évekkel korábbi, rejtélyes bűneset nyomait hordozta.
Adrià gyermekkora megválaszolatlan kérdésekkel, pasziánsszal és szeretetlenséggel telik. Történelmet és nyelveket tanul az apja kedvéért, hegedülni az anyja kedvéért. De egy baleset véget vet apja életének, ami után Adrià világa megtelik bűntudattal, titkokkal és sötét kétségekkel. Visszaemlékezése pedig egészen távolra visz: a késő középkori kolostorok világától a náci koncentrációs táborokon át egészen a huszadik századi Kongóig.
Jaume Cabré magával ragadó regényét, mely 2011-ben látott napvilágot, számos fontos irodalmi díjjal tüntették ki és eddig több mint 20 nyelvre fordították.

Megosztás: 

Könyvajánló - 2015. február

Brigita Jovaisiené: Foltos kalandjai. Pécs. Alexandra, 2011.

Foltos, a bátor kiskutya egy napon útra kel, hogy saját szemével fedezze fel a világot. Útja során számtalan új barátra lel, akik megmutatják neki szeretett otthonukat, és kedves történetekkel szórakoztatják. Afrikában megtapasztalja a sivatag forróságát, és megismeri a dzsungel nyüzsgő mindennapjait, Dél-Amerikában a magasból fedezi fel a csodálatos esőerdőt, Polinéziában elbűvöli a dobok ritmusa, végül Ázsiában átkel a hatalmas Himaláján. Kalandjai közben pedig ráismer, milyen az igaz barátság, a vendégszeretet, az önzetlenség, a gondoskodás, és persze az önfeledt játék.

Megosztás: 

Hétvégi fabrika 11.

Esemény dátum: 
2015, február 14 - 09:00 to 13:00

Busóálarc

Gyere el Te is!

GYÖNGYÖK VACHOTT SÁNDOR VÁROSI KÖNYVTÁR GYERMEKKÖNYVTÁRA

Megosztás: 

Gyenesné Dr. Barna Mariann kiállítása

Esemény dátum: 
2015, február 6 - 17:00

A Vachott Sándor Városi Könyvtár tisztelettel meghívja Önt és családját 

Gyenesné Dr. Barna Mariann
üvegfestményeiből nyílt kiállítás megnyitójára

2015. február 6-án (pénteken) 17 órától

 

Közreműködnek:
Zilai Györgyi (ének)
Szuromi László (vers)

A kiállítást megnyitja:
Rostás Gabi

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
 

Megosztás: