Bejegyzések archívuma

Rajzpályázat

A VACHOTT SÁNDOR VÁROSI KÖNYVTÁR GYERMEKKÖNYVTÁRA
rajzpályázatot hirdet óvodás, alsós és felső tagozatos gyerekeknek. A téma:


„Törpék, manók és koboldok a mesékben” 

Megosztás: 

Könyvajánló - 2014. július

Mechler Anna: Pedró, a tűzoltóautó. Bp. Manó Könyvek, 2014. (Kerék mesék 2)

A Kerék mesék újabb részének hőse Pedró, a tűzoltóautó, aki nem csak a tűzoltó-parancsnokságon pihen egész nap, hanem egy sor izgalmas kalandot él át. Segít az áruházban, az autópályán és a kisvasútnál, föld alatt és vihar után egyaránt. Megment egy kiscicát, és a lóversenypályán sem tétlenkedik. Vajon Bartolóval, a markolóval is összebarátkozik? És ki lehet Roninó? A tizenkét izgalmas mesét Mechler Anna írta és Hajba László részletgazdag rajzai keltik életre. A történetek nem csak szórakoztatnak, hanem rengeteg hasznos dolgot is megtanítanak a tűzoltók munkájával kapcsolatban.

 

Megosztás: 

Nyári zárva tartás

A Vachott Sándor Városi Könyvtár technikai okok miatt
2014. augusztus 4-től augusztus 31-ig
zárva tart.

Nyitás: szeptember 1. hétfő, 9 óra
Megértésüket köszönjük.

Megosztás: 

Gyöngyösi Belvárosi Esték - Dés Mihály

Esemény dátum: 
2014, július 9 - 17:00
Kedves Könyvbarát!

Rendhagyó, zenés irodalmi estre hívom, mához egy hétre a könyvtár udvarára. Vendégem lesz Dés Mihály író (Dés László, a zenész testvére), aki több mint harminc évig Spanyolországban élt és egy irodalmi folyóirat vezetőjeként vált ismertté választott hazájában. A tavalyi év szépirodalmi szenzációja volt Pesti Barokk címmel megjelent könyve, melyet az idén újabb követett: 77 pesti recept - gasztronómiai anyaregény Dés Marci rajzaival.
Fergeteges családregény a Dés családról, Sütimamáról, főzési szentháromsággal és konyhai tízparancsolattal, melyet a szerző édesanyjának legendás élete és étele ihletett.
A zenei aláfestésről az Empty Pubs gondoskodik, akik számos budapesti fellépés után ismét gyöngyösi közönség előtt muzsikálnak. A hangulat további fokozásáról a Danubiana kft gondoskodik kiváló boraival.
Kérem fogadja el meghívásomat és érezze jól magát, hisz minden feltétel adott (reméljük az időjárás is kegyes lesz) egy kellemes nyári estéhez.

Szeretettel várom: Molnár Katalin

 

 

Megosztás: 

Szünidei foglalkoztató júliusban is

Július hónapban is várja a Gyermekkönyvtár az apróbbakat és a nagyobbakat egyaránt a szünidei foglalkoztatóra, minden héten hétfőn, kedden és szerdán, egészen július 23-ig. Hogy megéri benézni ide, bizonyítják az eddigi foglalkozásokon készült képek is, melyeket a Galéria menüpont alatt találnak meg. 

 

Megosztás: