Bejegyzések archívuma

Ünnepi nyitva tartás

Tájékoztatjuk kedves olvasóinkat,
hogy május 2-án (pénteken) és
május 3-án (szombaton)
a könyvtár zárva tart.

Nyitás: május 5-én.

Megosztás: 

Digitalizált gyöngyösi újságok a régmúltból

Kedves Olvasóink!

Könyvtárunk katalógusában, honlapunkon és az Országos Széchenyi Könyvtár Elektronikus Periodika Adatbázisában, az epa.oszk.hu oldalon immár elektronikusan – akár odahaza egy kényelmes fotelben is – olvashatók az alábbi régi gyöngyösi újságok. A digitális feldolgozást egy pályázat, a Nemzeti Kulturális Alap segítségével valósítottuk meg. A tartalomban történő keresés is lehetséges bennük (OCR). Jó böngészést kívánunk minden olvasónak, és kutatónak! 

Megosztás: 

Könyvajánló - 2014. április

Magyar Edina: Ruben és barátai: Segítség, füstöl! Bp. Ruben Kiadó, 2013.

Ruben nem volt átlagos kisfiú, nem is lehetett volna az, hiszen, akinek sárkány az apukája, ezt nagyon ritkán mondhatja el magáról. Éjszakánként, a többi gyerekkel ellentétben, amikor álomra hajtotta fejét, ő nem akart hős lovag lenni, sem űrhajós, sem hajóskapitány, ő egyszerűen láthatatlanná akart válni.
Arra vágyott, hogy reggel, amikor oviba indul, senki ne vegye őt észre, vagy amikor anyukájával vásárolni mennek, senki ne forduljon utána kíváncsiskodva. Ugyanis Ruben, nagy bánatára, félig sárkány-, félig embergyerek volt. 

Megosztás: 

A mesemondó verseny díjazottjai

A Vachott Sándor Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára 24. alkalommal rendezte meg a tavaszi mesemondó versenyt Gyöngyös és körzete óvodásainak, valamint alsó és felső tagozatos tanulóinak április 7-én és 8-án. A megmérettetésre 51-en neveztek be, legtöbben a körzeti óvodások és az alsós tanulók korosztályából.

Megosztás: