Bejegyzések archívuma

Címeres nemeslevelek - Vándorkiállítás megnyitó

Esemény dátum: 
2013, december 3 - 16:30

Armális vándorkiállítás a könyvtárban
Címeres nemeslevelek a Magyar Nemzeti Levéltár Heves Megyei Levéltárából
A kiállítás megnyitója:
2013. december 3. kedd 16.30 

A kiállítást megnyitja:
Dr. Kovács Melinda
a Heves Megyei Levéltár főlevéltárosa

Decemberben a Vachott Sándor Városi Könyvtár első emeletén lesz látható a Heves Megyei Levéltárban lévő nemeslevelek több darabja.
A tárlat a Nyitott Levéltárak idei országos programsorozatának része, amelyhez a megyei intézmény tavaly csatlakozott. Szeptemberben Egerben láthatta a nagyközönség, most pedig Gyöngyösön tekinthetőek meg ezek a különleges címeres levelek , „kutyabőrök”.
A Heves Megyei Levéltárban lévő nemeslevelek tulajdonosai zömében Heves és Külső-Szolnok megyeiek.
 

Megosztás: 

Nyáry Krisztián Így szerettek ők 2 - Könyvbemutató

Esemény dátum: 
2013, december 16 - 17:00

KÖNYVBEMUTATÓ

 Nyáry Krisztián Így szerettek ők című magyar irodalmi szerelmes könyvének második kötete. Az új könyvben ismét 40 magyar író és költő izgalmas, de kevesek által ismert párkapcsolati története szerepel. Néhány igaz mese magyar írókról és költőkről, amelyeket kevesen ismernek.

 

A Vachott Sándor Városi Könyvtár és a Líra Könyvesbolt tisztelettel meghívja Önt és Családját
Nyáry Krisztián
Így szerettek ők 2. - Újabb irodalmi szerelmeskönyv
bemutatójára
2013. december 16-án, (hétfőn), 17 órára.

A szerzővel beszélget:
Molnár Katalin
A Líra Könyvesbolt vezetője


A bemutató zárásaképpen a kötet dedikálására kerül sor.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk.
 

Megosztás: 

„Ha a világ rigó lenne” - Weöres Sándor versmondó verseny eredménye

Sikeresen zárult a „Ha a világ rigó lenne” című Weöres Sándor versmondó versenyünk, melyet a költő születésének századik évfordulójára rendeztünk.

Az eseményt a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

 

 

Megosztás: 

Helytörténeti vetélkedő

Immár jubileumi, 20. évéhez érkezett a várostörténettel foglalkozó szellemi verseny. Mivel a Bugát Pál Kórház elődjét, a gyöngyösi közkórházat éppen 175 éve, 1838-ban alapították, így a téma ez évben az orvoslás története volt, kiegészítve két jeles, gyöngyösi kötődésű személyiséggel: Bugát Pál és Richter Gedeon tevékenységével.

Megosztás: 

Könyvajánló - 2013. november

Bartos Erika: Bogyó és Babóca alszik. Bp. Pozsonyi Pagony, 2013.

Hahó, jó hírt mondok! Két új lényecske kopogtat az ajtón: Bogyó, a csigafiú, és Babóca, a katicalány. Engedjük be őket a gyerekszobába, s fogadjunk, mindjárt kedvencekké is válnak! – írta Marék Veronika az első kötet megjelenésekor. Ebben a kötetben Bogyó és Babóca két esti, elalvással kapcsolatos meséje szerepel: az egyikben Bogyó és Babóca egy nyári estén titokzatos házikóra bukkan a hegytetőn. De vajon ki lakik a csillagházban? A másik mesében Bogyó sehogy sem tud elaludni, mert egy motoszkáló hang újra és újra megzavarja az álmát. De kihez tartozik a hang?

Megosztás: 

Könyvajánló - 2013. október

Vadadi Adrienn: Leszel a barátom? Ovis mesék. Bp. Pozsonyi Pagony, 2013.

Leszel a barátom? – kérdezi teljes természetességgel az óvodában egyik gyerek a másiktól. Leszek! – hangzik a vidám válasz, és már mennek is együtt a homokozóba, a mosdóba, a babaszobába. Vadadi Adrienn ovis meséi ezekről az apró élményekről, erről a nagyon fontos három-négy évről mesélnek. Az alvásról és nemalvásról, evésről és válogatásról, barátokról és magányról, babázásról és építésről, vicces óvó bácsiról és nagyívű szökési tervről, rosszalkodásról és megbocsátásról. Egyszerűen, kedvesen, humorral és megértéssel.

  

Megosztás: