Bejegyzések archívuma

Ünnepi nyitva tartás

Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy könyvtárunk az alábbi napokon zárva tart:

2012. november 2. péntek
2012. november 3. szombat 

Megosztás: 

Helytörténeti vetélkedő

Immár 19. alkalommal hirdette meg Gyöngyös Város Önkormányzata a város általános iskolás tanulóinak a helytörténeti vetélkedőt. A téma ezúttal a gyöngyösi Fő tér volt: épületei, műemlékei, látnivalói, érdekességei. 

Megosztás: 

Kis gyöngyösi fejtörő - 1. forduló

Nyisd ki a világot! TÁMOP 3.2.4.B

 Öt fordulós játékra hívjuk a Gyöngyös város története iránt érdeklődő, játékos kedvű olvasókat. Havonta különböző kérdésekkel járjuk körbe a város történetét, köztereit, gyűjteményeit, a városhoz kötődő híres embereket, illetve a városkörnyék és a Mátra legfontosabb látnivalóit, nevezetességeit. Egy-egy fordulóban 5-5 kérdésre várjuk a választ. A helyes megoldást beküldők között havonta értékes könyveket, helytörténeti kiadványokat sorolunk ki. A játék végén a havonta helyes beküldők között külön sorsolást rendezünk. A fejtörő játék 2011. november 1-től 2012. március 31-ig tart.  

Megosztás: 

Ünnepi nyitva tartás

Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy könyvtárunk az alábbi napokon zárva tart:

2012. október 22. hétfő
2012. október 23. kedd

 

Megosztás: 

Könyvajánló - 2012. október

Bencs Tünde: Kockacukor – Mese a póniról, aki nem akart póni lenni. Magánkiadás, 2012.
Kockacukor története egy szórakoztató, ugyanakkor magható mese a gyermeki útkeresésről és a mindenek fölött átívelő barátságról. Vékony Andrea rajzaival.

 

 

Megosztás: 

A Verspályázat díjazottjai

A Vachott Sándor Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára verspályázatot hirdetett. A pályázat eredménye felkerült honlapunkra a nyertes versekkel együtt.

  

Megosztás: 

A „Boszorkányok, boszik, banyák” c. rajzpályázat díjazottjai

A Vachott Sándor Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára rajzpályázatot hirdetett „Boszorkányok, boszik, banyák a mesékben” címmel óvodásoknak és általános iskolai tanulóknak. 

 

 

 

Megosztás: