Idegen nyelvű újdonságainkból ajánljuk - 2018. április

berlitzBerlitz útiszótárak A Berlitz a világ legnépszerűbb zsebszótársorozata. Egy-egy szótár 1200 szót és kifejezést tartalmaz, feltünteti a helyes kiejtést, a különböző témákat eltérő színnel jelzi (a kék például a szállás, a zöld a boltok, szolgáltatások, a piros az egészség, a segélykérés színe) így mindenki viszonylag gyorsan megtalálhatja a keresett szavakat és kifejezéseket. Könyvtárunkban a spanyol és olasz nyelvű kiadványok kereshetők.

ponsolaszPONS komplett olasz nyelvtanfolyam (könyv+CD)

Kezdő és újrakezdő nyelvtanulóknak ajánljuk, A1-A2 szintig.
A PONS Komplett Angol Nyelvtanfolyam című nyelvkönyv segítségével a nyelvtanuló könnyedén és élvezetesen tehet szert megalapozott és átfogó nyelvtudásra és saját tempóban tanulhat.
A kurzus összesen 16 leckéből áll, melyek 4 nagyobb egységre tagolódnak. Minden egység végén egy ismétlő fejezetet talál, amivel áttekintheti az előző 4 leckében elsajátított ismereteket, és ellenőrizheti tudását.
A leckék felépítése:
Minden tanegység bevezető oldaláról megtudhatjuk, milyen témát tárgyal a lecke.
Bevezetés: előkészít a lecke tartalmára és párbeszédekre
Megértés: szisztematikusan bemutatja és elmagyarázza a tartalmat, legyen az nyelvtan, kommunikációs ismeretek vagy szókincs.
Használat: változatos feladatokkal elmélyíti a tanultakat.
Ismétlés: minden negyedik lecke után lehetőség van a tanultakat még egyszer áttekinteni, és az ismétlő feladatokkal a tudást elmélyíteni.
A kiadvány honlapján további, a tankönyv tananyagához szorosan kapcsolódó interaktív feladatok találhatóak. Kitűnően használhatóak gyakorlásra, és a megszerzett tudás tesztelésére.
A könyvhöz CD kapcsolódik, amely szerves része a leckéknek.

rosszijaMihalik Márta: Vot eto Russziá!

Mihalik Márta könyve az orosz középszintű és emelt szintű szóbeli érettségi vizsgára, valamint a középfokú szóbeli nyelvvizsgára készülőknek nyújt segítséget.
A kiadvány célja, hogy szimulálja a fent említett szóbeli nyelvvizsgákat, bemutassa és gyakoroltassa a vizsga moduljait: kérdezz-felelek megadott témákban, egy szituáció eljátszása, emelt szinten vita, érvelés, valamint kép alapján történő beszélgetés.
A könyv tartalmazza azt a szó- és kifejezés gyűjteményt is, amire prezentációk és tárgyalások esetében a való életben is szükség lehet. Ugyanez vonatkozik az országok neveire, nemzetiségek és mennyiségek kifejezésére is.
ponsDömők Szilvia, Gottlieb Éva: PONS Gyakori hibák A-Z - Német
A kiadvány segítségével a tanuló felismerheti és elkerülheti a némettanulás során előforduló leggyakoribb nyelvtani és szókincs hibákat.
A könyv három részből áll.
Az első részben a nyelvtanhoz, a másodikban a szókincshez kapcsolódó tipikus hibák találhatóak, ábécérendbe szerkesztve.
Egy-egy nyelvtani jelenség, illetve szó helyes használatát kék színnel kiemelt példamondatokon keresztül mutatja be. A német mondat mellett megtalálja annak magyar fordítását is. A harmadik részben pedig tesztelheti, hogy mennyire sikerült elsajátítania a könyvben foglaltakat.
A könyv végén a tárgymutatóban található magyar-német, német-magyar regiszter segítségével nagyon egyszerű a könyv használata.

memoDeutschland : Kultur, Geschichte, Menschen (
Memo Wissen)
Németország a költők és a gondolkodók országa, de miért jut eszünkbe rögtön a savanyú káposzta és a pontosság is?
Ebből a könyvből megtudhatjuk, mit tartanak tipikusan németnek. A Bajor-hegységtől a kelet-fríz Wadden tengerig leírja a különböző német tájakat és régiókat, rövid és lényegi információkat kaphatünk a történelemről, az irodalomről, a művészetekről, a német gazdaságról, a mindennapi életről. A sok kép és a rövid, informatív szöveg a témákat könnyen érthető formában közvetíti.
Elsősorban németül tanuló diákoknak, németnyelv tanároknak ajánljuk.

estimese30 angol-magyar esti mese
30 kedves, rövid mese sárkányokról, boszorkányokról, manókról, óriásokról, hercegekről és hercegnőkről. A történetek egyrészt kiváló esti mesék a legkisebbeknek, másrészt segítség a nyelvtanulásban a nagyobbaknak, hiszen minden mese két nyelven, angolul és magyarul is megtalálható a kötetünkben.

Megosztás: 
Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: