Regisztráljon honlapunkon!

Könyvtárunk megújult weboldala küllemében és szolgáltatásaiban is korszerű portál, amely folyamatosan magas színvonalon biztosítja a könyvtári online tájékoztatást. Az új portálon lehetőség van a kölcsönzések megtekintésére. Ehhez a következő lépéseket kövessük:

1. Felhasználói regisztráció:
A regisztráció a honlap jobb oldali Bejelentkezés blokkjában az Új fiók létrehozása linkre kattintva történik. Tetszőleges felhasználónév és az e-mail címünk megadása után pár másodperc múlva elektronikus levélben automatikusan generált jelszót kapunk. A levélben található linkre kattintva, a honlapra belépve a jelszót megváltoztathatjuk.

2. Az olvasójegy regisztrációja:
A sikeres felhasználói regisztráció után a jobb oldalsávban megjelenik az Olvasójegy regisztráció link, ahol meg kell adni a

  • nevünket
  • az olvasójegyünk vonalkód számát (az olvasójegyen a vonalkód alatt található 13 jegyű számsor),
  • a jelszót (alapértelmezetten az ön születési hónapja és napja, pl. 0521),
  • a kölcsönzési helyeknél pedig a Vachott Sándor Városi Könyvtárat kell beállítani.

A létrehozás gombra kattintva menthetjük beállításainkat.

3. Kölcsönzések:
A sikeres olvasójegy regisztráció után a jobb oldalsávban részlegenként bontva jelennek meg kölcsönzéseink. A Részletes adatok linkre kattintva kilistáztathatjuk, hogy

  • milyen dokumentumok, milyen kölcsönzési határidővel vannak nálunk,
  • valamint az esetleges tartozásainkról is információt kaphatunk.

4. Hosszabbítás:
A kikölcsönzött könyveket egyszer online is meghosszabbíthatjuk. Ehhez kattintsunk a részletes olvasói adatok linkre, ahol részlegenként csoportosítva láthatjuk kölcsönzéseinket.
A sorok melletti jelölőnégyzetbe kattintva jelölhetjük ki a hosszabbítani kívánt dokumentumokat, majd az oldal aljára görgetve nyomjuk meg a Kijelölt kölcsönzések hosszabbítása gombot.
A hosszabbítás sikeréről egy zöld sávban kapunk üzenetet, a kiválasztott dokumentum mellett pedig már az új kölcsönzési határidőt láthatjuk.

Az útmutató a Bródy Sándor Megyei Könyvtár írása alapján készült.

Megosztás: 
Kategória: 
Hírek: