Friss szelek, fényes szelek fújnak...

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár a Magyar Nemzeti Levéltár Heves Megyei Levéltárával és a Dobó István Vármúzeummal közösen emlékkiállítást és ismeretterjesztő rendezvénysorozatot szervez az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából. Célunk, hogy méltóképp megemlékezzünk az évfordulóról, s a széles érdeklődő közönség számára érthető módon bemutassuk az 1956-os forradalom és szabadságharc egri és Heves megyei történéseit.

A kiállításon bemutatjuk azokat a tárgyi és írásos emlékeket, amelyekkel szemléletesen megjeleníthetők ’56 eseményei, szereplői, helyszínei. Látványos installációkkal (mozi, könyvtár, életképek) kívánjuk feleleveníteni az 1950-es éveket, illetve a forradalom előtti , alatti és utáni időszakokat is.

A kiállítás és a hozzá szervesen kapcsolódó ismeretterjesztő rendezvénysorozat hiánypótló: ilyen átfogó, a város kulturális intézményeit magába ölelő, több korcsoportot megszólító bemutatása ennek a kiemelkedő történelmi eseménynek még nem volt a hevesi megyeszékhelyen. A személyes emlékeket is felelevenítő eseménysorozat maradandó élményt fog nyújtani minden korosztály számára.

Tekintse meg virtuális kiállításunkat!