EBSCOhost eBook Public Library Collection

 

EBSCO Host- eBook Public Library Collection
(Az EBSCO Host közkönyvtári e-könyv gyűjteménye)
Belépés

A távoli vagy offline használathoz a Bródy Sándor Könyvtár Központi Könyvtárából lehet fiókot regisztrálni. Az adatbázist beíratkozott olvasóink használhatják.

Információ, segítségkérés: Verle Ágnes verle.agnes@brody.iif.hu

Az EBSCOHost
Az EBSCOHost a világ egyik leggyakrabban használt referencia forrása. Egységes felületen kínál számos adatbázist, melyek különféle témaköröket dolgoznak fel. A Bródy Sándor Könyvtár az EBSCOHost eBook Public Library Collectionre fizet elő. Ezt a gyűjteményt kifejezetten nyilvános könyvtáraknak készítették. Gyermek, ifjúsági és felnőtt szépirodalmi valamint ismeretterjesztő kiadványok alkotják a gyűjteményt. Az EBSCOHost eBook Public Library Collectiont egyaránt ajánljuk felnőtteknek és fiataloknak, nyelvvizsgára készülőknek vagy kikapcsolódni vágyóknak. 

Az EBSCOHost ebook Public Library Collection-ből saját fiók létrehozása után lehet ekönyvet kölcsönözni. A fiók létrehozásához fáradjon be a Bródy Sándor Könyvtár Központi Könyvtárába (Eger, Kossuth Lajos utca 16.). Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a távoli használathoz regisztrálni kizárólag az érvényes olvasójeggyel rendelkező olvasóink tudnak.

FELHASZNÁLÓI FIÓK KÉSZÍTÉSE

E-könyv kölcsönzés, otthoni használat saját fiók létrehozása után lehetséges. Fiókot a Bródy Könyvtár gépeiről tudunk készíteni, így otthonról is kényelmesen használható az adatbázis belépés után.
 
Profil létrehozása:
 
1. Fáradjon be a Bródy Sándor Könyvtárba
2. A könyvtári számítógépen a Bródy Sándor Könyvtár honlapján be kell lépni az EBSCO adatbázis oldalára: /ebscohost-ebook-public-library-collection
Útvonal: Szolgáltatások főmenü / adatbázisok almenü / EBSCO adatbázis/ 
 
3. A Belépés linkre vagy az EBSCO logójára kattintva megnyílik az oldal
4. Belépés menüpont az EBSCO felületén
5. Új fiók létrehozása (űrlap kitöltése), saját adatok megadása
 
Ezután már be tud lépni az EBSCOHost eBook Public Library Collection felületére a regisztráció során megadott User Id (Felhasználónév) és Password (Jelszó) megadásával.
 
E-könyvek kölcsönzéséhez asztali számítógépen a következő ingyenes program telepítése szükséges: Adobe Digital Edition 1.7.1 vagy frissebb verzió. Az EBSCOHost eBook Public Library Collectionből letöltött dokumentumok okoseszközről is olvashatóak, Adobe Digital Editions mobilapplikáció használatával.

 

EBSCO E-BOOK PUBLIC LIBRARY COLLECTION ADOBE DIGITAL EDITIONS MOBILAPPLIKÁCIÓ HASZNÁLATA

EKÖNYV-KÖLCSÖNZÉS

E-könyv kölcsönzés néhány egyszerű lépésben (asztali gépen)

1. belépés az előzőleg létrehozott, személyes EBSCO profilba: felhasználónév és jelszó megadásával
 
2. Adatbázisok kiválasztása 
- eBook Public Library Collection (EBSCOhost)
Folytatás gomb
 
Böngészés téma szerint (példa):
 
1. E-könyvek menüpont / eBook Public Library Collection
2. Kategóriák böngészése
példa: fikció / young-women--fiction 
találat: Alcott, Louisa May: Little Woman 
 
3. KIKÖLCSÖNZÉS: Letöltés (offline) gomb
4. Kölcsönzési idő beállítása: maximum 20 nap
5. Formátum választása: PDF vagy EPUB 
(a határidő lejárta után az e-könyv szükség esetén újra kölcsönözhető)
 
Ekkor a képernyő jobb felső sarkában a Kivételeim szó után a darabszám eggyel nő.
 
Hogyan tekinthető meg a kölcsönzött e-könyvek listája?
 
A jobb felső sarokban a Kivételeim szóra kattintva listázhatjuk a már kölcsönzött e-könyveket.
 

TOVÁBBI GYŰJTEMÉNYEK AZ EBSCOHOST PUBLIC LIBRARY COLLECTION ADATBÁZISÁBÓL

Library, Information Science & Technology Abstracts
A Library, Information Science & Technology Abstracts with Full Text több mint 560 alapvető folyóiratot, több mint 50 elsőrendű folyóiratot és 125 válogatott folyóiratot indexel, valamint könyveket, kutatási beszámolókat és előadásanyagokat. Az adatbázisban többek között a könyvtárosság, az osztályozás, a katalogizálás, a bibliometria, az online információ-visszakeresés és az információkezeléssel kapcsolatos témakörök találhatók meg. A gyűjtemény terjedelme az 1960-as évek közepéig nyúlik vissza.

GreenFILE
A GreenFILE kutatásokkal alátámasztott információval szolgál, amely lefedi az ember környezetre gyakorolt hatásának minden vonatkozását. A gyűjtemény tudományos, igazgatási és közérdeklődésre számot tartó anyagokat foglal magában, és többek között a globális felmelegedés, a zöld építés, a környezetszennyezés, a fenntartható mezőgazdaság, a megújítható energia és az újrahasznosítás témakörében kereshetők benne anyagok. Az adatbázis több mint 1 000 000 rekord indexelését és referátumait tartalmazza, valamint szabad hozzáférést biztosít több mint 15 000 rekord teljes szövegéhez.

Ha további segítségre van szüksége, kérjük forduljon könyvtárunk munkatársaihoz!