A régmúlt idők nyomában

Batyus túra Eger környékén, „Bükkfüreden”

Forrástúra a Síkfőkút – Várhegyi turistaház – Síkfőkút sárga T-jelzés (tanösvény) mentén

Túravezető: Turay Zoltán
Össztáv: kb. 7,5 km
Szint: kb. 325 méter

Dátum: 2021. október 9., szombat
Indulás a Tóréttől: 9:30*
Találkozó helye: Hotel Síkfőkút előtt, a Szent Imre-forrásnál

Tervezett idő: 9:30 - 14:00

Parkolás: A Hotel Síkfőkúttól északra, a Cseres utca mellett kijelölt nagy parkoló

* - aki busszal jön, annak az autóbuszállomástól 8:50-kor induló és Bükkzsérc felé közlekedő járatot ajánljuk, ami menetrend szerint 9:14-re van a Noszvaj, síkfőkúti elágazónál. Onnan pár perces séta a Tórét, a Szent Imre-forrásnál levő gyülekezőhely.

Mi újat tud bárki is mondani és mutatni Noszvaj-Síkfőkúton, illetve a Várhegyen és környékén?

Kollégánk, Turay Zoltán egy könnyed túra keretében mindenesetre megpróbálkozik ezzel a feladattal, miközben közösen, csapatokra bontva teljesítjük a Noszvaji forrástúra rejtvényes-fejtvényét. Ehhez egy kis füzet is jár, sikeres teljesítéséért pedig a végén kitűző, amit helyben adunk át! Tollat mindenki hozzon magával! Aki velünk tart, sok érdekességet is hallhat, többek között a korabeli Bükkfüred terveiről is. Felkeresünk 8 forrást, 3 kisebb-nagyobb tavat és számtalan érdekes helyet. Ezekhez mind lesz egy vagy több történet, ezért kényelmesre vesszük a tempót. A kb. 7,5 km-es körtúra végén a résztvevőket „terülj-terülj asztalkám” várja a Tóréten hamisítatlan turista étkekkel, de bárki beteheti a „közösbe” az otthonról hozott falatokat. Az időjárásnak megfelelő öltözet, erdei túrázásra alkalmas cipő mellett vizet/folyadékot mindenképp, esőkabátot és túrabotot pedig szükség esetén hozzatok magatokkal. A tóréti Kamrabolt a hírek szerint délután nyitva lesz!

Bár 2021. október 9. a Kéktúrázás napja, mi azoknak nyújtunk lehetőséget, akik rövidebb, kisebb szintkülönbséget tartalmazó és Egerhez közeli túrán szeretnének egy jót sétálni kellemes társaságban. Mindenkit szeretettel várunk a megadott helyen és időpontban.

Mottó:
„Még senkit sem hagytam az erdőben!”
Turay Zoltán

Hírek: