Archívum

Paradise Lost - Elveszett paradicsom - kiállításmegnyitó a galériában

 A Bródy Sándor Könyvtár szeretettel meghívja Önt és barátait Rostás Bea Piros és Kelemen Dóra Elveszett paradicsom című kiállításának megnyitójára. A kiállítást megnyitja: Kátai Mihály, Munkácsy-díjas festőművész és
Tőzsér Istvánné Andrea igazgató asszony

Közreműködik: Szél Anikó, Daróczi Ilona, Gergely Noémi, Fodor Krisztián, Szabó László, Fekete Valér

Under 18! Lőrincz L. László: The shame of the Great Dome

 Aki olvasta már Lőrincz L. László (vagy aki úgy ismeri Leslie L. Lawrence) A Nagy Kupola szégyene című könyvét, az örömmel fedezheti fel a sci-fi kisregény angol fordítását is.

A Nagy Könyves Beavatás - Mit ajánlanak a tinik a második hónapban?

 A Nagy Könyves Beavatás című olvasásnépszerűsítő játék második hónapjában újabb művek ajánlóit olvashatjuk a tinik tollából. Még több hír a játék blog oldalán.

Szajlai Szabolcs Bekölcén bűvészkedett

Bekölcén 2015. december 20-án adventi ünnepség keretén belül került sor nemcsak a gyertyagyújtásra, az óvodások műsorára és az általános iskolások Betlehemi játékára, de Szajlai Szabolcs bűvész is fellépett. A bűvészelőadás az est fénypontja volt, szuper hangulatot teremtett és mindenkit lenyűgözött. Az ünnepségen sokan vettek részt, s Szabolcs poénjain mindenki hangosan nevetett.

Barnabás mackó Ludason

A ludasi óvodások immár harmadik alkalommal látogattak el megújult könyvtárunkba. Telegdi Ágnes meseíró elmesélte a gyerekeknek Barnabás mackó történetét egy világkörüli utazásról. A gyerekek nem csak a mesét hallhatták, de a diaképek segítségével láthatták is az utazás különböző állomásait.

Meseterápiás foglalkozás a ludasi könyvtárban

2015. december 11-én délután Luzsi Margó meseterápiás foglalkozást tartott a ludasi könyvtárban a nyugdíjas korosztálynak. A mesék is a közelgő ünnephez kötődtek és az idős emberek megbecsüléséről szóltak. A bemutatkozás után egy mese következett, melyet megkönnyezett a hallgatóság. A mesét követte az igazi karácsonyi történet, kamishibai mese formájában. Nagyon különleges élmény volt.

Tófalu és a csodaszemüveg

Tófalu könyvtárában a december elején megrendezésre kerülő Csodaszemüveg foglalkozás egy kedves kis beszélgetéssel kezdődött, majd az óvodások egy mesét hallgathattak meg: a Graffalót. A mese után a gyerekek színes képekkel tesztelhették, hogy mennyire figyelték a mesét, majd egy jelképes szörnyvadászatra indult az összes óvodás, amiben nagyon lelkesen és közreműködően vettek részt.

Karácsonyi akció – ajándékozzon könyvtárat!

 Könyvtárunk karácsony alkalmából különleges ötletet kínál Önnek:
Ajándékozzon könyvtárat karácsonyra!

Az ünnepi akció keretében - 2015. december 17-től 23-ig - vegye igénybe 50%-os beiratkozási kedvezményünket!

Ciróka

 Dib, dáb daruláb,
tarka kutya mezítláb!
Dib, dáb macskaláb,
szép kis láb ez a láb!
KÉPEK

Társasjátékok a TiniZugban

 Új társasjátokok érkeztek a TiniZugba!
A logikai, tábla és kártya játékok között biztos találsz kedvedre valót!

Kínálatunk:


Bum bum Baloon
Hogyan lehet játszani vele?

"Egy könyv és egy csésze kakaó" olvasóklub - Spiró György: Diavolina

spiróGorkij a maga idejében „őrült nagy hatású pali” volt, „irtózatos sikerekkel” a háta mögött, ma el se tudjuk képzelni, hogy évtizedekig mekkora sztár volt Nyugaton.

Könyvtári bestsellerek karácsonyra - Központi Könyvtár ajánlója

 Vass Virág: Szoknya-blues

Az esküvő előtt álló várandós menyasszony számára megáll az idő, amikor megkapja a szörnyű hírt. Leendő férje egy másik nővel ült az autóban azon a végzetes éjszakán... de vajon mi volt köztük?
Öt évvel a történtek után Anni még mindig válaszokat keresve éli a hétköznapokat kisfiával, zsarnokoskodó anyja védőszárnyai alatt. Képtelen túllépni egykori szerelme emlékén, pedig a postafiókja tele van fenyegető üzenetekkel, amelyek előre megjósolják, mi történik az egyedülálló anyuka látszólag eseménytelen életében... aztán egy napon feltűnik egy férfi, aki valóságos őrangyalként óvja Annit, vagy csak a bizalmába akar férkőzni? Kik azok a Fűevők, és honnan szerzik a titkos tudást, amellyel nőket manipulálnak? Hogyan válik fanatikussá egy hétköznapi ember?
Vass Virág legújabb sikerkönyve több, mint krimi, pontos látlelet a XXI. századi Férfi és Nő bonyolult viszonyáról, amelyben sokszor senki sem az, akinek mutatja magát.

Net-HELP tanfolyam volt Nagytályán

A nagytályai könyvtárban 2015. december 02-án öt alkalmas kezdő informatikai tanfolyam indult felnőtteknek.  A tanfolyamon részt vevők az első alkalommal megismerkedhettek a számítógép felépítésével, az egér és a billentyűzet használatával, és a wordpaddal. A második alkalommal az elektronikus a postafiók készítésébe, a levelezésbe, e-mail-ezésbe és a levélírásba kaptak bepillantást. Majd a mappák, fájlok létrehozását, átnevezését és mozgatását tanulták meg.

Mesekosár és angyalka készítés Adácson

2015. december 10-én az adácsi iskolás gyerekek adventi kézműves foglalkozáson vehettek részt a könyvtárban, melyet nagy örömmel vártak. Várakozásuk nem volt hiábavaló, hiszen a Mesekosár alkalmával egy nagyon jó és kellemes órát tölthettek együtt. Meghallgattak egy szép mesét és verset, majd mindenki nagy örömére egy-egy csodálatos papírangyalkát készítettek.

Angyalkák készültek Nagytályán

A nagytályai óvodások Mesekosár foglalkozáson vehettek részt, ahol egy állatos mesét hallgattak meg, melynek címe: Kavicsok potyognak az égből. A mesét követően a gyerekek a történethez kapcsolódóan egy képzeletbeli lucázáson vettek részt, amit nagyon élveztek, hiszen játszhattak és közben dalolhattak is. Egy kis memóriajátékra is jutott idő, majd kézműves foglalkozás keretén belül angyalkákat készítettek.

2015 2015. új idegen nyelvi dokumentuma!

Feldolgozásra került 2015-ben az ezévi 2015. új idegen nyelvi dokumentum a Zenei és Idegen Nyelvi Gyűjteményben! Purosz Alexandrosz, Mantzakidis Vasilis: Görög igék használatban című műve a Szegedi görög füzetek sorozatának 5. része. A könyv a használatban lévő újgörög igékkel foglalkozik, nyelvi segédanyagként ezek használatát és jellemzőit érthető módon szemlélteti.

Ünnepi nyitvatartás

Értesítjük kedves Látogatóinkat, hogy a Bródy Sándor Könyvtár részlegei 2015. december 23. és január 4. között az alábbiak szerint tartanak nyitva. Áldott, békés ünnepeket kívánunk minden kedves Olvasónknak! 

Under 18! Robert C. O'Brien: Mrs Frisby and the Rats of NIMH

mrsfisbymorgásA megözvegyült Mrs. Frisby és családja vidéki egér, azaz póriasan szólva mezei egerek ők. Egy szép nagy farmon éldegélnek, de most költözniük kell, mert a farm tulajdonosa, a tavaszi szántáshoz készülődik. A kis Timothy azonban túlságosan beteg a hosszú és veszélyes úthoz.

Az egerbocsi gyerekek esete Rudolffal

Az egerbocsi gyerekek vidám zsongással érkeztek meg a könyvtárhoz Mesekosár foglalkozásra. Az átalakított meseszobába a gyerekek csak úgy tudtak bejutni, ha tudtak mondani egy szót, ami a téllel kapcsolatos. A meséhez a szőnyegen helyezkedtek el, s rövid bemutatkozás után ámulattal hallhatták Rudolf, a piros orrú rénszarvas történetét. A mese utáni memóriajáték sikere elsöprő volt!

Diabéteszes előadás a szűcsi könyvtárban a Baba-Mama Klub találkozón

Az újonnan megalakult Baba-Mama Klub tagjainak Keller Józsefné és Keller Richard, a Heves Megyei Diabetes Szövetség képviseletében a diabéteszről és az egészséges táplálkozásról tartottak előadást a szűcsi könyvtárban.  Négy, igen fontos szempontra hívták fel a kismamák figyelmét: Étkezzünk egészségesen!, Igyunk vizet!, Mozogjunk rendszeresen!, Szabaduljunk meg a súlyfeleslegtől!

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Békés karácsonyi ünnepeket és sikeres, boldog új évet kívánnak a Bródy Sándor Könyvtár munkatársai!

Csókolom, Pókmajom! Nagyúton

A nagyúti alsó tagozatosok egy Csókolom, Pókmajom! című rendhagyó irodalomórán vehettek részt. A gyerekek nagy izgalommal várták ezt a programot is, mint minden könyvtári rendezvényt. Rettenetesen jól szórakoztak, és imádták a felolvasott kortárs verseket. Nagyon aktívan vettek részt a verselésben is, főleg a rímvadászatban, amelyhez a segítséget Varró Dániel: Nem, nem, hanem című könyve adta.

,,Diabéteszesen is egészségesen!” Andornaktályán

,,Diabéteszesen is egészségesen!” címmel tartott előadást a Heves Megyei Diabetes Szövetség elnöke, Keller Józsefné Andornaktályán a könyvtárban.

Váraszón is Babszem Jankós Mikulásnapi ünnepség volt

A váraszóiak is a Babszem Jankó Gyermekszínházzal ünnepelték a Mikulást. A gyermekszínház december 06-án érkezett meg a váraszói könyvtárba, ahol egy vidám és színvonalas előadást adtak elő, melynek címe Csilingelő lakodalom volt. Az előadók páratlan énekesi és prózai teljesítményt nyújtottak a dalokkal tarkított mesejátékban. A résztvevők között a babáktól az idősebbekig minden korosztály megtalálható volt.

Oldalak