Archívum

Sorsfordulók - sorsfordítók történelmi szemelvények

Dr. Kalmár János, egyetemi docens előadása Elképzelések a török alól felszabadított Magyarországról címmel. Folytatódik az előző félév nagy érdeklődést kiváltó történelmi sorozata. Eger a Te történeted - szól városunk új jelmondata.

A hónap verse 2013. december - T. S. Eliot: The Cultivation of Christmas Trees

eliotT. S. Eliot ‘The Cultivation of Christmas Trees’  című verse 1954. október 26-án jelent meg először, az Ariel-versek ciklus részeként. A versciklus Eliot második költői korszakához kapcsolódik, melyben

Test-vér rajz-grafika kiállítás

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár szeretettel meghívja önt és kedves barátait Rostás Bea Piros egri szobrász és Emre Tugrui Feyzoglu török keramikus Test-vér című rajz-grafika kiállításának megnyitójára 2013. december 27-én pénteken 17 órára a Központi Könyvtár Galériájába.
A megnyitón közreműködik: Nagy Róbert Buszkasi. Performansz: Varró Emese és Szél Ancsa színművésznő

PLAKÁT

2013. decemberi CD újdonságok

2013. decemberi CD újdonságok:

 

 

 

BEETHOVEN: Diabelli-Variationen (Schiff András) L 8731-L 8732

KARÁCSONYI MEGLEPETÉS! EGY ÉVES KÖNYVTÁRI TAGSÁG FÉL ÁRON!

 2013. december 20 - december 23.  (péntek, szombat, hétfő)
 Nem használója még könyvtárunknak?
 Ajándékozza meg önmagát és családját!

Readers’ Corner olvasóverseny 2013

Olvass ismét angolul!
Idén 200 éve adták ki Jane Austen örök klasszikusát, a Büszkeség és Balítélet című regényt. Ennek alkalmából a British Council és partnerkönyvtárainak Brit Sarok hálózata kvízversenyt rendez.

Olvasd el Jane Austen szellemes és fordulatokban gazdag regényét angol nyelvű eredetiben vagy könnyített olvasmányként, ünnepelj a netherfieldi bál színes társaságával, majd csatlakozz bátran játékunkhoz!

VEGYÉL RÉSZT JANE AUSTEN KVÍZVERSENYÜNKBEN!

Ciróka-kör

 A szép szűz Mária szent fiának,
Imígyen énekelt kis Jézusnak:
Örömest ringatlak, szívemből óhajtlak,
aludj, aludj!

Majd/nem versfelolvasó est....Majd/nem a szeretet ünnepén

Mivel közeleg a "szeretet ünnepe"
A jól elsütött előző előzményhez képest visszatérünk újra!...szóval szóban fogadunk minden erre hajlandóan érdeklődőt..(reméljük ez magától értetődő). December 18. 18óra18perces pontos! kezdéssel ami kétszer 45 perces szettből fog állni (10 perc czigarettaszünet, hogy hagyjuk leapadnia a szóiszapot a vendégek jobb agyféltekéjéből)...különböző vendégszereplőkkel színesítve az est második felét...

Facebook esemény

Képeslapok és fotók a 20. századi Egerről c. kötetbemutató

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár szeretettel meghívja önt és barátait a Képeslapok és fotók a 20. századi Egerről c. új kötet bemutatójára.

Családok, emberek, sorsok kötetbemutató

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár szeretettel meghívja önt és barátait a Családok, emberek, sorsok Pusztahídvégtől Kétútközig c. kötet bemutatójára. Vendégeink a kötet szerzője Szuromi Rita és Hibay Éva fuvolaművész. A rendezvény meghívója ITT tekinthető meg.

„ Miképpen meghalnak az emberek,

Apor Elemér terem avatás a Központi Könyvtárban

In memoriam Apor Elemér

Apor Elemér, polgári nevén dr. Kapor Elemér (Rimaszombat, 1907. március 19. – Eger, 2000. január 8.) költő, Eger Megyei Jogú Város díszpolgárának emlékére a Magyar Irodalomtörténeti Társaság Heves Megyei Tagozata és a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár 2013. december 5-én termet avatott a könyvtárban.

Sorsfordulók - Sorsfordítók - Bethlen Gábor politikai tervei

Dr. Gebei Sándor, egyetemi tanár előadása Bethlen Gábor politikai tervei címmel. Folytatódik az előző félév nagy érdeklődést kiváltó történelmi sorozata. Eger a Te történeted - szól városunk új jelmondata. Az Eszterházy Károly Főiskola Történelemtudományi Intézetének oktatói olyan történeteket szeretnének elmondani a város érdeklődő polgárságának, melyekből megismerhetővé válik a közös történetünk.

Muzeális értékű helyi sajtótermékek a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár Helyismereti gyűjteményében

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megvalósulhatott a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár muzeális értékű helyismereti gyűjteményrészének, a helyi sajtó termékeinek egyedi, többnyire csak az intézményben meglevő dokumentumainak állományvédelme. Ezen értékes kiadványok köttetésével lehetővé vált archiválásuk, feltárásuk, szolgáltatásuk.

Történeti előzmények:

Az egri sortűz

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár szeretettel meghívja önt és barátait a „Sulitéka - A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár részvétele a tanórán kívüli nevelési feladatok ellátásában” c. pályázat Elhallgatott dolgaink programsorozatának soron következő eseményére. Dr. Nemes Lajos történész előadása az egri sortűzről.

Adventi koncert

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár szeretettel meghívja Önt és barátait a „Nyisd ki a világot! – országos könyvtári szolgáltatások bővítése, fejlesztése az oktatás és képzés támogatásának érdekében” c. pályázat Dallammanufaktúra programsorozat keretében megrendezett Adventi koncertre. Műsoron klasszikus és jazz szerzemények.

Feith Bálint kiállítása a Galériában

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár tisztelettel meghívja Önt és kedves barátait Feith Bálint 

Háy come Beck - FOTÓKKAL

Határbontás a szépirodalom és a popkultúra között.
Versek, dalok, novellák. Kettős figyelem közös játék.
Előadók: HÁY JÁNOS író, költő és BECK ZOLTÁN zenész, a 30Y frontembere

Kálnoky László Emlékkönyv kötetbemutató

A Bródy Sándor Könyvtár szeretettel meghívja Önt és barátait a „Nyisd ki a világot! – országos könyvtári szolgáltatások bővítése, fejlesztése az oktatás és képzés támogatásának érdekében” c. pályázat Olvassunk, beszélgessünk a Magyar Irodalomtörténeti Társaság Heves Megyei Tagozatával programsorozatának következő programjára.

Könyvtári foglalkozások a Zenei és Idegen Nyelvi Gyűjteményben

könyvtári óraKönyvtári foglalkozások a könyvtár Zenei és Idegen Nyelvi Gyűjteményben 2013-ban. Köszönjük az érdeklődést, jövőre is várjuk általános- és középiskolai csoportok jelentkezését azokra a könyvtári alkalmakra, amelyek során bemutatjuk gyűjteményünket, szolgáltatásainkat, és a gyűjteményhez kapcsolódó könyvtári órákat tartunk.

Ciróka-kör

Giling, galang, szól a harang,
Giling, galang, szól a harang,
Harangoznak estére,
A nagyapó kedvére!

2013 utolsó Meseköre

Szeretettel várjuk a családokat az esztendő utolsó Bébillér Mesekörére a gyerekkönyvtárba, 2013. december 9-én hétfőn délután 17 órától.

Testvérekről és barátokról szól ez alkalommal Margó meséje, mely az általa szerkesztett  Mesélj nekem sorozat 7. kötete.
A mesehallgatás után mindenki készíthet egy-egy barátság karkötőt.


 

 

Példaképek - kerekasztal-beszélgetés életpályákról - 2. rész

A Bródy Sándor Könyvtár szeretettel meghívja Önt és barátait a „Nyisd ki a világot! – országos könyvtári szolgáltatások bővítése, fejlesztése az oktatás és képzés támogatásának érdekében” c. pályázat Nyissatok ajtót emberek! programsorozatának következő előadására.

Öko-filmklub a könyvtárban

Filmvetítéssel egybekötött beszélgetés

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár szeretettel meghívja önt és barátait soron következő Öko-filmklub c. rendezvényre, ahol  a Do the right thing, Cselekedj helyesen (amerikai dokumentumfilm, 27 perc, 2002, magyar felirattal) című film kerül vetítésre.
 

Oldalak