ADT és Szaktárs nyílt napok

A Könyvhét alkalmából 2021. szeptember 2-5. között előfizetés nélkül kipróbálhatja ADT és Szaktárs szolgáltatást! Otthonról is teljes tartalommal használható az Arcanum Digitális Tudománytár és a Szaktárs- Szakkiadó Társulása adatbázis.

Mi is az az ADT?

Az Arcanum Digitális Tudománytár Magyarország legnagyobb sajtóadatbázisa, ahol az elmúlt évszázadok újságjainak, magazinjainak több tízmillió oldalában kereshetünk, böngészhetünk, legyen szó napi- vagy hetilapokról, sportújságokról vagy női magazinokról. Az ADT teljes tartalommal elérhető a Bródy Sándor Könyvtárból, ezen a hétvégén viszont otthonról is  előfizetés nélkül hozzáférhető a teljes adatbázis, a saját fiókba való belépés után pedig egy-egy oldal letöltésére is lesz lehetőség.

Mi az a Szaktárs?

A Szakkiadók Társulása, röviden SZAKTÁRS adatbázis portál azzal a céllal jött létre, hogy egy közös felületen gyűjtse össze és korszerű módon tegye közzé a legfontosabb magyar szakkönyvkiadók műveit. A cél az, hogy minden csatlakozott kiadó minden műve egységesen, kereshető formában váljon elérhetővé, legyen szó a legrégebbi vagy akár a legfrissebb kiadványokról.

"92. Ünnepi Könyvhét az Arcanummal" Facebook-esemény oldala: itt.

További információ az adatbázisokról: https://brody.iif.hu/adatbazisok

ADT: https://www.arcanum.com/hu/adt/

Szaktárs: https://www.szaktars.hu/

Kategória: 
Hírek: