Akadémiai Kiadó szótárai- Szótár.net

Kedves Felhasználóink!

Szótár.net távoli elérési módja megváltozott. Felhasználóinknak létre kell hozniuk egy egyéni fiókot, és máris bárhonnan, bármikor elérik az intézmény által előfizetett Szótár.net-et. Az egyéni fiók létrehozását az intézményi IP-címekről kell indítani, amihez képes segédanyagot itt találnak olvasóink. 

Ha könyvtárunk zárva tartása miatt nincs módjuk személyesen létrehozni Szótár.net fiókjukat, emailben igényelhetik tőlünk a fiók létrehozását.

Információ: Verle Ágnes, verle.agnes@brody.iif.hu


Akadémiai Kiadó szótárai
(Szótár.net)
Belépés

A szotar.net csomag az Akadémiai Kiadó egy- és kétnyelvű szótárait tartalmazza.

A Szotar.net angol, német, finn, francia, kínai, latin, holland, olasz, orosz, spanyol, svéd, szerb, szlovén nyelvekből kínál általános, köznyelvi szótárakat, továbbá angol és német nyelvű szaknyelvi adatbázisokat. Egyedülálló a magyar anyanyelvi szótárszolgáltatás az alapvető szótári adatbázisok biztosításával: A magyar helyesírás szabályai, Magyar értelmező kéziszótár és több más adatbázis. A szótárak böngészőből és Microsoft Office bővítményként is használhatók és mobileszközökről is elérhetők. A Szótár.net szabadon elérhető a Bródy Sándor Könyvtár Központi Könyvtári gépeiről.

Az otthoni, távoli használat, az intézményi előfizetéshez kapcsolható egyéni fiókok segítségével történik. Felhasználóinknak létre kell hozniuk egy egyéni fiókot, és máris bárhonnan, bármikor elérik az intézmény által előfizetett Szótár.net-et. Az egyéni fiók létrehozását az intézményi IP-címekről kell indítani, amihez képes segédanyagot itt találnak olvasóink. 

A Szótár.net használatához itt talál segítséget.

Ha további segítségre van szüksége, kérjük forduljon könyvtárunk munkatársaihoz!