OKTÓBERI PROGRAMCSEMEGE A HEVESTÉKÁBAN

Akár a színpompás, őszi falevelek, olyan színesek voltak a HEVESTÉKA könyvtárak októberi programjai.
A programok számát növelte, hogy az idei Országos Könyvtári Napok alatt is rengeteg program valósult meg a könyvtárakban. Ám nem csak október 1-7 között, hanem egész hónapban számos családbarát programot, bábelőadást, kézműves foglalkozást, meseelőadást, ismeretterjesztő foglalkozást és író-olvasó találkozót vittünk ki a HEVESTÉKA Könyvtár, Információs és Közösségi Helyekre.

Az októberben szervezett programok sokaságából az első három helyezett:

1. hely: KönyvtárMozi
A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár HEVESTÉKA Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszerének egyik szolgáltatása. A KönyvtárMoziban a kistelepülésen élők a magyar filmkultúra alapvető értékeivel találkozhatnak.
A közösségi szolgáltatás célja, hogy a könyvtárak kisközösségei is részesüljenek a mozi élményében.
A belépés ingyenes, de feltétele a helyi könyvtári tagság.
A KönyvtárMozi honlapja ITT érhető el.

2. hely: Vig Balázs író-olvasó találkozó
Vig Balázs ismét bejárta Heves megyét: Todó kitálalt a suliról és a rettegő fogorvos is benézett a Hevestéka könyvtárakba októberben.
 
3. helyen holtversenyben: Népek és kultúrák; Könyvekbe zárt egészség; GrafoMánia, Csellengők hídja, Kalandok az Óperenciás-tengeren is túl 

Népek és kultúrák
Az előadás során megismerkedhettek a roma kultúrával; Erdéllyel és a természeti kincseivel, nevezetességeivel, kultúrájával; Olaszországgal, a velencei karnevállal és Rómával, a velünk élő történelemmel.

Könyvekbe zárt egészség
Beszélgetés az egészségről, az egészséges életmódról egy csésze gyógynövényből készített tea mellett. A gyógynövények áldásos hatásainak fürkészése, könyvek segítségül hívása, hogy felfedezhessünk a könyvekbe zárt egészséget.

GrafoMánia
Személyiségelemzés és önismeret az íráskép alapján. Mit árul el rólunk az írásképünk? A grafológia egy több területet felölelő tudomány, amit segédeszközként használnak különböző lelki gyógymódokban, lélektani vizsgálatokban, valamint az orvostudományban. A lélekben lezajló folyamatok kihatnak a testre, és a lélek működésének zavarai megbetegíthetik a testet, hisz azon keresztül kommunikál. Nem vagyunk egyformák, ahogy természetesen a kézírásunk sem. Derítsünk fényt a titkaira!

Csellengők hídja
Beszélgetés Incze Zsuzsával az egykori Csellengők c. műsor vezetőjével eltűnt gyermekekről, felnőttekről, az eltűnések körülményeiről, megrázó esetekről, hosszadalmas, bonyolult ügyekről, valamint ismertette egy ismeretlen egyénnel való kapcsolat veszélyei. Fontos felkeresni az érintett korosztályt, hogy felhívjuk a figyelmet a rájuk leselkedő veszélyekre.

Kalandok az Óperenciás-tengeren is túl 
Az előadás során fény derül az Óperenciás-tenger pontos helyére és a név eredetére is. Az egri túravezető sok éve járja Európát a természeti szépségek és a kultúra iránt éhségtől hajtva. Vadvízi evezés, sziklafalak és gleccserek mászása közben szívesen fedez fel városokat - egy napjába belefér egy délelőtti evezés a Verdonkanyonban, egy délutáni kiállítás és egy esti jazz koncert Nizzában.További sikeres programokat kívánunk mindenkinek, s játsszunk együtt egész évben a Könyvet a kézbe! közösségépítő játékban is!

Novemberi téma: A pszichológia bűvületében
A hozzá tartozó könyv: Dr. Bagdy Emőke; Kádár Annamária; Buda László; Pál Ferenc: Fejben dől el? 

Kategória: 
Hírek: