Interaktív térképen a megye megújult könyvtárai

Heves megyében évről-évre újabb könyvtárak újulnak meg, köszönhető ez a helyi önkormányzatnak, a megyei könyvtár támogatásának és az NKA pályázati felhívásainak.

A felújított HEVESTÉKA könyvtárak listája eddig is megtalálható volt könyvtárunk honlapján, most azonban egy új, interaktív térképet készítettünk, melyen nem csak a megújult HEVESTÉKA KSZR könyvtárak szerepelnek, de azok az önálló települési könyvtárak is, ahol valamilyen szakmai eszközfejlesztés történt. A térképen feltüntettünk minden megújult könyvtárat, ahol 2006-tól valamilyen szakmai eszközfejlesztés, korszerűsítés történt.

Természetesen a HEVESTÉKA könyvtárak közül mind a megyei könyvtárunk segítségével bebútorozott könyvtárak, mind az NKA pályázat nyertesei a HEVESTÉKA-dizájn elemeit követik: a gyermeksarok zöld vagy kék színvilággal, a felnőtt olvasói tér hagyományos színű bútorokkal kerültek berendezésre.


Az interaktív térkép és a HEVESTÉKA KSZR megújult könyvtárai megtekinthetőek ITT vagy az alábbi képre kattintva.
NKA pályázatból megújult könyvtárak:
A NKA Közgyűjtemények Kollégiuma pályázati felhívására a nyilvános könyvtári jegyzékén szereplő közkönyvtárak pályázhatnak, valamint az az önkormányzat, aki a megyei könyvtárral szerződést kötött, tehát a KSZR könyvtárak.
NKA pályázatra kizárólag azok az önkormányzatok pályázhatnak, ahol a pályázat előtt a helyi könyvtáron jelentős könyvtárépület- vagy nyilvános könyvtári szolgáltató tér fejlesztést végeztek. A pályázat célja, hogy a felújított könyvtárakban megújuljon a bútorzat, a kiegészítő berendezések, az infokommunikációs eszközök.
Az NKA Közgyűjtemények Kollégiuma pályázata minden év tavaszán jelenik meg. További részletekről az NKA portálon lehet tájékozódni. A térképre fotókat is töltünk fel a megújult könyvtárakhoz, így szívesen vesszük, ha bármely településről érkeznek fényképek, melyeket feltölthetünk.
A fotókat a kkitti@brody.iif.hu e-mail címre várjuk.

 

Kategória: 
Hírek: