SZEPTEMBERI PROGRAMCSEMEGE A HEVESTÉKÁBAN


„…Tudod, a könyv a jó barátod,
melyben tudást ültetnek el.
Az ember csakis úgy fejlődhet,
úgy alkothat új dolgokat,
ha az, mit milliárd könyv őriz,
elérhető és megmarad!...”
(Aranyosi Ervin: A könyv a legjobb barát)
 

Iskolakezdés, régi és új barátságok, szaladgáló gyerekek, könyvek... Ezek jellemezték a szeptembert. A tanítási időszak kezdetével a Hevestéka könyvtárak élete is mozgalmasabbá vált, nem csak olvasni, de programokra és könyvtári órákra, foglalkozásokra is könnyebben betértek a gyerekek.

Szeptemberben rengeteg program valósult meg a Hevestékához tartozó településeken, hiszen mindenféle programra volt igény: könyvtártúrák, író-olvasó találkozók, bábelőadások, ismeretterjesztő előadások… Persze nem csak az iskolások, a felnőttek és óvodások is kivették a részüket a könyvtárlátogatásokból.  

A szeptemberben legtöbbet tartott programok a következőképpen alakultak:
 
1. hely: KönyvtárMozi 
A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár HEVESTÉKA Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszerének egyik szolgáltatása. A KönyvtárMoziban a kistelepülésen élők a magyar filmkultúra alapvető értékeivel találkozhatnak.
A közösségi szolgáltatás célja, hogy a könyvtárak kisközösségei is részesüljenek a mozi élményében.
A belépés ingyenes, de feltétele a helyi könyvtári tagság.
A KönyvtárMozi honlapja ITT érhető el.

2. helyen holtversenyben: Játsszunk színházat! és a Tekergő zenekar

Játsszunk színházat!
Árnyszínház mesékkel, Matilddal, kuflikkal, zene, tánc, móka, kacagás!

Tekergő zenekar
„Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek minél hamarabb megismerjék és megszeressék népünk zenéjét, ezért nagyon sok óvodában és iskolában muzsikálunk. Kiemelt jelentőségű feladatunknak tartjuk, hogy a hátrányos helyzetű, illetve a fogyatékos gyerekekhez is rendszeresen eljussunk, fejlesztésüket elősegíthessük.” Tekergő zenekar


3. helyen holtversenyben: Kalandok az Óperenciás-tengeren is túl és az Egy ropi naplója könyvtárhasználati foglalkozás

Kalandok az Óperenciás-tengeren is túl
Az előadás során fény derül az Óperenciás-tenger pontos helyére és a név eredetére is. Az egri túravezető sok éve járja Európát a természeti szépségek és a kultúra iránt éhségtől hajtva. Vadvízi evezés, sziklafalak és gleccserek mászása közben szívesen fedez fel városokat - egy napjába belefér egy délelőtti evezés a Verdonkanyonban, egy délutáni kiállítás és egy esti jazz koncert Nizzában.

Egy ropi naplója
Könyv- és könyvtárhasználati foglalkozás Jeff Kinney: Egy ropi naplója könyvsorozatának felhasználásával.

 

További sikeres programokat kívánunk mindenkinek, s játsszunk együtt egész évben a Könyvet a kézbe! közösségépítő játékban is! 

 
 

 

Kategória: 
Hírek: