Sebestyén János: Emlékeim – Visszaemlékezés az elmúlt nyolc évtizedre

Ha meghalljuk Sebestyén János nevét, akkor biztosan egy kulturális esemény, találkozó jut az eszünkbe, hiszen János bácsi több évtizeden keresztül meghatározó személyisége volt Eger kulturális életének.
Emlékeim című kötetében fotókkal, feljegyzésekkel, személyes emlékekkel eleveníti fel életpályáját. Célja, hogy ezen keresztül bemutassa Heves megye elmúlt évtizedeinek kultúrtörténetét, a művelődési otthonok tevékenységét, az amatőr művészeti mozgalom fejlődését.
A kötet egy személyes visszatekintéssel indul, majd egy részletes, dokumentumokkal tűzdelt önéletrajzot olvashatunk. Válogatást kapunk önálló kötetekben és a helyi lapokban megjelent írásaiból, a vele készített interjúkból és portrékból. Megismerhetjük a külföldi szakmai és tanulmányútjainak célállomásait és alkalmait, valamint részletes leírást olvashatunk a kapott kitüntetéseiről, elismeréseiről, okleveleiről.
A kötet hasábjain azokat a híres és neves személyeket névsorát is megtaláljuk, akikkel Sebestyén János élete során találkozott. Néhány név a sok közül: Major Tamás színművész, Kodály Zoltán zeneszerző, Mindszenthy József hercegprímás, Kocsis Albert hegedűművész, Farkas Bertalan az első magyar űrhajós.
Elévülhetetlen érdemeit okleveleken és a kitüntetésen olvashatjuk, valamint számos újságcikket találunk munkásságáról, elért eredményeiről.
Az összeállítás utolsó oldalai nyugdíjba vonulása utáni éveket eleveníti fel, hiszen ezek az évek sem teltek tétlenül: a Heves Megyei Nyugdíjasok Választási Egyesülete János bácsit választotta elnökéül, mely posztot a megszűnésig ő töltött be.
 

Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: 
Hírek: