JÚLIUSI PROGRAMCSEMEGE A HEVESTÉKÁBAN

Július. A nyári szünet már javában tart, a gyerekek egész nyáron táborban, otthon, nagyszülőknél, nyaraláson, szülőkkel, barátokkal… S hogy ezekben mi a közös? Természetesen az, hogy könyvtár mindenhol van. És ahogy már a júniusi programcsemegénél is említettük, melyik gyerek ne szeretne bemenni a hűs falak közé egy jót játszani vagy meghallgatni egy mesét? Ha nyitva van a könyvtár, számtalan lehetőséget kihasználhatnak a lurkók: játszhatnak, mozizhatnak, kézműveskedhetnek, mesélhetnek, mesét hallgathatnak vagy jókat beszélgethetnek egymással és a könyvtárossal. A júliusban megtartott programok népszerűsége a következőképpen alakult:
 
1. hely: KönyvtárMozi 
A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár HEVESTÉKA Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszerének egyik szolgáltatása. A KönyvtárMoziban a kistelepülésen élők a magyar filmkultúra alapvető értékeivel találkozhatnak.
A közösségi szolgáltatás célja, hogy a könyvtárak kisközösségei is részesüljenek a mozi élményében.
A belépés ingyenes, de feltétele a helyi könyvtári tagság.
A KönyvtárMozi honlapja ITT érhető el.
 
 
2. hely: Mesély foglalkozás
Mesély program = esély mesékkel a belső harmónia felé. (A név szójáték, a mesélj - esély szavakból.) Egy különleges lehetőség és belső iránytű harmonikusan kapcsolódni egymáshoz és a világhoz, a Dr. Boldizsár Ildikó által kidolgozott metamorphoses meseterápia segítségével. Mi mindenben segíthetnek a mesék? Személyiség és képességfejlesztésben, lélekfrissítésben, az önbizalom erősítésében és növelésében, belső görcseink oldásában. A Mesély kérhetö gyermekek (óvodások, kisiskolások), kamaszok, aktív korú felnöttek és idösek számára egyaránt, de speciális csoportoknak is. A program elsősorban kis csoportokkal tud dolgozni. Az ideális létszám 10-15 fő, de akár ennél kevesebb személy. Alkalmanként nagyobb létszám is lehetséges.
 
 
3. hely: Mesekosár
A gyermekeket a hagyományos magyar mesemondással és a magyar népmesék világával megismertető komplex programsorozat. Mesék, játékok, kézművesség.
 
 
 
További sikeres programokat mindenkinek, s játsszunk együtt egész évben a Könyvet a kézbe! közösségépítő játékban is!
 
Az augusztusi téma: Meghökkentő történelem
A hozzá tartozó könyv: Bánó Attila: 55 meghökkentő eset a magyar történelemből
 
 
 
 
Kategória: 
Hírek: