MÁJUSI PROGRAMCSEMEGE A HEVESTÉKÁBAN

Lassan közeledve a nyári szünethez, májusban minden település kihasználta az alkalmat, hogy a gyerekek még együtt vannak, s programokat szerveztek a könyvtárba. Az iskolások és óvodások író-olvasó találkozókban, ismeretterjesztő, zenés irodalmi előadásokban részesültek, és persze a mozizás, valamint a játékok sem maradhattak ki a májusi könyvtári programok közül.
 
1. hely: KönyvtárMozi
A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár HEVESTÉKA Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszerének egyik szolgáltatása. A KönyvtárMoziban a kistelepülésen élők a magyar filmkultúra alapvető értékeivel találkozhatnak.
A közösségi szolgáltatás célja, hogy a könyvtárak kisközösségei is részesüljenek a mozi élményében.
A belépés ingyenes, de feltétele a helyi könyvtári tagság.
A KönyvtárMozi honlapja ITT érhető el.
 
2. hely: Író-olvasó találkozó Telegdi Ágnessel
„Ó azok a csodálatos állatok! Könyvsorozat, amire azt szoktam mondani, hogy mesésen hangzó igaz történetek.” (Telegdi Ágnes)
A könyvben Telegdi Ágnes saját élményei és a saját maga által készített fotók által mutatja be az állatokat. A találkozón a résztvevők megismerkedhetnek a cinkék, mókusok, vidrák életével és rengeteg hasznos, érdekes információkat tudhatnak meg róluk. 
 
 
 
3. hely: Mesélő 
Hagyományos, hiteles (autentikus) mesemondás.
Egészen kicsi és nagyobb létszámú közönség számára egyaránt megfelelő esemény. Kizárólag népmesékre - magyar és más népek meséire - épülő könyvtári program, anyag és eszköz igény nélkül. A programot kérni lehet gyermekeknek: iskolásoknak, óvodásoknak egyaránt, de családok számára is alkalmas, ugyanakkor kizárólag felnőttekből álló közönségnek is. A mesék összeállítása alkalmazkodik a program jellegéhez.
 
 
 

További sikeres programokat mindenkinek, s játsszunk együtt egész évben a Könyvet a kézbe! közösségépítő játékban is!

Júniusi téma: LEGOkönyvtár
A hozzá tartozó könyv: Daniel Lipkowitz: LEGO Fantasztikus ötlete
 
A májusi hónaphoz egy pályázati felhívás is tartozik, amely részletesen ITT tekinthető meg. 
A pályamunkák beküldési határideje: 2018. július 15. éjfél
Pályázók köre: A pályázaton a HEVESTÉKA településeken élő, a helyi könyvtárban érvényes olvasójeggyel rendelkező olvasók indulhatnak két kategóriában: 
felnőtt (15 év feletti) és gyermek (14 éves korig) korcsoportban. 
 
 

 
 
 
Kategória: 
Hírek: