DIS-KURZUS - módszertani műhely Heves megyei könyvtárosoknak

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár szeretettel vár minden érdeklődő könyvtároskollégát 2018. június 4-én, hétfőn a DIS-KURZUS Gyermekkönyvtári Módszertani Műhely következő találkozójára.
2018-ban felkészült szakemberektől "első kézből" szerzünk információkat olyan kérdésekről, amelyek könyvtárosként és magánemberként egyaránt érintenek mindannyiunkat.
Megnézzük, ezekre a kérdésekre a könyvtár milyen válaszokat, alternatívákat tud adni a maga sajátos eszközeivel, különleges lehetőségeivel, közösségteremtő helyzetével, kreatív, találékony, segítőkész munkatársaival.
Törekszünk a sajátélményre, a közös ötletbörzére, a lehetséges alternatívákra, a saját jól bevált gyakorlatok megismerésére, s egyúttal megkeressük, az adott témák hogyan jelennek meg irodalmi alkotásokban, történetekben.

Az idei év átfogóan az ELSŐ KÉZBŐL - INFORMÁCIÓK ÉS ÖTLETADÓ LEHETŐSÉGEK HEVES MEGYE KÖNYVTÁROSAINAK témakör köré szerveződik.
Második alkalommal a Nyár – szünidő – de hogyan? gondolata köré szervezzük a nap programját az alábbiak szerint:
Időpont: 2018. június 4. hétfő 10–15:30 óra
Helyszín: Bródy Sándor Könyvtár Gyermekkönyvtára Eger, Bartók tér 6. sz. 105. ajtó

Program:

Közeledik a nyár, ami ilyenkor sokféle kérdést vet fel. Mit és hogyan tehetünk a környezetünkben élő gyerekekért? A fentiek jegyében ez alkalommal a Nyár – szünidő – de hogyan? gondolata köré szervezzük a műhely programját. Megismerünk egy szokatlan tábort, a történetét, a tábor létrejöttének okait. Van-e, s ha igen, mi az, ami inspirálhat, ötleteket adhat?
Játszunk, így tanulunk játékokat, amit a saját foglalkozásainkon hasznosíthatunk. És persze könyveket, irodalmat ajánlunk a témával kapcsolatban.
10.00 – 10.20 Ráhangoló: játékok és gondolatok
10.20 – 10.45 Világítani fogok: Kerecsend községben húsz éve működik a Világítani fogok névre keresztelt ifjúsági tábor. A táborban cigány és magyar fiatalok együtt vesznek részt. A tábort bemutató film megtekintése.
10.45 – 12.00 Tábori történet: előadó és beszélgetőtárs E. Román Kata, a kerecsendi tábor mentora
12.00 – 13.00 Ebéd
13.00 – 15.00 Játék-tár: játéktanulás játékkal.
15.00 – 15.30 Könyv-tár: könyv és irodalomajánlás

Ebéd:
A résztvevőket kérjük, hogy a közös asztalra hagyományainknak megfelelően hozzanak valami finom „hazait.”
Bejelentkezés:
A programon a részvétel ingyenes, de előzetes bejelentkezéshez kötött 2018. május 31-ig a szaboagi@brody.iif.hu e-mail címen, illetve a 36/517-576 telefonszámon.

Mindenkit szeretettel várunk!

Könyvtár oldalak: 
Kategória: 
Hírek: