Programcsemege 2018. február

Az év elején a HEVESTÉKA településekről beérkezett, az első negyedévre választott programokat már egyeztették a kollégáink és a külsős előadók. A kért programoknak eleget téve és a februárra egyeztetett programok közül így az első három helyet a következő programok szerezték meg:

 
1. hely: KönyvtárMozi
A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár HEVESTÉKA Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszerének egyik szolgáltatása. A KönyvtárMoziban a kistelepülésen élők a magyar filmkultúra alapvető értékeivel találkozhatnak.
A közösségi szolgáltatás célja, hogy a könyvtárak kisközösségei is részesüljenek a mozi élményében.
A belépés ingyenes, de feltétele a helyi könyvtári tagság.
A KönyvtárMozi honlapja ITT érhető el.
 
2. hely: Mesezenede
 
Interaktív zenei foglalkozás játékkal, mondókákkal, versekkel, zenével, tánccal, kézművességgel.
 
 
 
 
3. helyen holtversenyben: a Játsszunk színházat!, a Könyvek és kézimunka, a Multimédiás ének-zene óra és a Galagonya Bábszínház előadása
 
Játsszunk színházat!
 
 
Árnyszínház mesékkel, Matilddal, kuflikkal, zene, tánc, móka, kacagás!
 
 
 
 
Könyvek és kézimunka
A kézimunka története a kezdetektől napjainkig
A program folytatásos, több előadás is kérhető, az alábbi témákban: szalaghímzés, gyöngyfűzés, hímzés, a makramé alapjai
• képes előadás a kézimunkák fajtáiról (horgolás, kötés, gyöngyfűzés, gyöngyszövés, szalaghímzés, gobelin, keresztöltés stb.
• egy mintadarab elkészítése (hazavihető)
• azokat várjuk, akik láttak már hímzőtűt, kötőtűt – kezdőtől haladóig, felső korhatár nincs
 
Multimédiás ének-zene óra
 
 
Rendhagyó ének-zene műhely könyvtári környezetben, multimédiás eszközökkel, videókkal, képekkel, weboldalakkal, interaktív játékokkal. Témák: 1. Humor a zenében 2. Zenés utazás a Föld körül
 
 
Galagonya Bábszínház
Bábszínházi előadások a legkisebbeknek. A Galagonya Bábszínház egy utazó bábszínház, akik nép-, tündér- és állatmeséket játszanak. Hagyományos paravános technikával dolgoznak, közönségük elsősorban óvodás és kisiskolás gyermekek. A bábelőadásaikban szereplő csodálatos bábokat és díszleteket maguk tervezik és készítik el. Sok mesét dolgoztak már fel, ám van közöttük olyan is, mely sajátjuk.
 
 
 
 
 
További sikeres programokat kívánunk mindenkinek, s játsszunk együtt egész évben a Könyvet a kézbe! közösségépítő játékban is! 
 
 
A márciusi téma: "Hoztam egy történetet" - A boldogság világnapjára!
A hozzá ajánlott könyv: Meik Wiking: Hygge - A dán életérzés, amely boldoggá tesz
 
 
 
 
 
 
Kategória: 
Hírek: