DIS-KURZUS - módszertani műhely Heves megyei könyvtárosoknak

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár 2018-ban folytatja Gyermekkönyvtári Módszertani Műhelyének munkáját. Szokásunk szerint ebben az évben is úgy állítjuk össze programjainkat, hogy eddigi jól bevált gyakorlatunk ötvöződjön, kiegészüljön új elemekkel.
•    Egyrészt felkészült szakemberektől „ELSŐ KÉZBŐL” szerzünk információkat olyan nehéz, rázós kérdésekről, amelyek könyvtárosként, magánemberként, szülőként, pedagógusként egyaránt érintenek mindannyiunkat (gyermekjogok; jogtudatosság; droghelyzet; halmozottan hátrányos helyzetben élők)
•    Másrészt megnézzük, ezekre a kérdésekre a könyvtár milyen válaszokat, alternatívákat tud adni a maga sajátos eszközeivel, különleges lehetőségeivel, közösségteremtő helyzetével, kreatív, találékony, segítőkész munkatársaival.
•    Harmadrészt megkeressük, az adott témák hogyan jelennek meg irodalmi alkotásokban, történetekben.
Törekszünk mindenkor a saját élményre, valamint a közös ötletbörzére, a lehetséges alternatívákra, a saját jól bevált gyakorlatok megismerésére.

Az idei év átfogóan az ELSŐ KÉZBŐL - INFORMÁCIÓK ÉS ÖTLETADÓ LEHETŐSÉGEK HEVES MEGYE KÖNYVTÁROSAINAK témakör köré szerveződik.
Első alkalommal a Képes vagy megvédeni magad! gondolata köré szervezzük a nap programját az alábbiak szerint:
Időpont: 2018. március 5. hétfő 10–15:30 óra
Helyszín: Bródy Sándor Könyvtár Gyermekkönyvtára Eger, Bartók tér 6. sz. 105. ajtó

Program:
10.00 – 10.20 Ráhangoló – játékok és gondolatok
10.00 – 12.20 MONDO – egy különleges kártyajáték lányoknak, fiúknak, épeknek, fogyatékkal élőknek. Ismeret és gyakorlat együttese két szakember segítségével. http://mondo.tasz.hu/
12.20 – 13.20 Ebéd
13.20 – 14.20 ELMONDÓ – avagy a téma az irodalmi alkotásokban. MegMONDÓk a BSK munkatársai, és önként jelentkező kollégáink bármely könyvtárból.
14.20 – 14.30 Szünet
14.30 – 15.30 Félelemtelenítő – kiscsoportos játékok félelmek ellen.

Ebéd:
A résztvevőket kérjük, hogy a közös asztalra hagyományainknak megfelelően hozzanak valami finom „hazait.”

Bejelentkezés:
A programon a részvétel ingyenes, de előzetes bejelentkezéshez kötött 2018. március 1-jéig a szaboagi@brody.iif.hu e-mail címen, illetve a 36/517-576 telefonszámon.

Mindenkit szeretettel várunk!
 

Könyvtár oldalak: 
Kategória: 
Hírek: