Program csemege 2018. január


Idén is folytatjuk a már megszokott programcsemege híreket minden hónap elején.


Egy kis előzetes:
2018 elején megújítottuk a HEVESTÉKA programajánlónkat: új külsőt kapott, s rengeteg programmal gazdagodott a választék. Szinte minden korosztály számára készültünk új programokkal (például könyv- és könyvtárhasználati foglalkozás, digitális kompetencia-fejlesztés, népekről és kultúrákról szóló előadás, grafológiai ismeretek vagy bagolykészítés kicsiknek és nagyoknak). Ezek a programok most mind ringbe szállnak az első helyekért.
A programigények beérkezése most zárult, ezért januárban jellemzően KönyvtárMozi vetítéseket illetve a Könyvet a kézbe! közösségépítő játékhoz kapcsolódó programokat szerveztek a településeken. Emellett kiállításokkal is bővült a januári programok száma.

1. hely: KönyvtárMozi
A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár HEVESTÉKA Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszerének egyik szolgáltatása. A KönyvtárMoziban a kistelepülésen élők a magyar filmkultúra alapvető értékeivel találkozhatnak.
A közösségi szolgáltatás célja, hogy a könyvtárak kisközösségei is részesüljenek a mozi élményében.
A belépés ingyenes, de feltétele a helyi könyvtári tagság.
A KönyvtárMozi honlapja ITT érhető el.


2. hely: Arcok - Mindennapi hősök üzenetei c. kiállítás
Arcok. Mi tudjuk, hogy kik ők. A mindennapjaink hősei. Költők, képzőművészek, zenészek, tanárok, egy felnémeti utas a buszról, egy gyönyörű lány népviseletben. Különbözőek, mégis összeköti őket egy azonos kulturális színtér. Egy város: Eger - egy megye: Heves. A kiállításon látható képek Molnár István Géza, Eger Megyei Jogú Város Nívódíjával kitüntetett egri fotóművész alkotásai az egri Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár Helyismereti Gyűjteményéből.


3. hely: "Friss szelek, fényes szelek fújnak..." emlékkiállítás az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére

A kiállításon bemutatjuk azokat az írásos emlékeket, amelyekkel személyesen megjeleníthetők ’56 eseményei, szereplői, helyszínei.


 

Fontos: a kiállítások idén is csak a négy program felett kérhetőek!
 

További sikeres programokat kívánunk mindenkinek, s játsszunk együtt egész évben a Könyvet a kézbe! közösségépítő játékban is!

 

A februári téma: Könyv vagy film? - könyvadaptációk
A hozzá ajánlott könyv: Szélesi Sándor: Kincsem

 

  

Kategória: 
Hírek: