DECEMBER A HEVESTÉKA KÖNYVTÁRAIBAN

Az idei év első program csemegéjében a múlt havi, vagyis a 2017. decemberi programjai közül vettük sorra azt a három programot, melyet a legtöbb Heves megyei KSZR település kért könyvtárunktól a tavalyi év utolsó hónapjában.
S hogy melyek azok a programok, amelyek a múlt évet nagy sikerekkel zárták? Kiderül a következő listából:


1.    hely: KönyvtárMozi
A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár HEVESTÉKA Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszerének egyik szolgáltatása. A KönyvtárMoziban a kistelepülésen élők a magyar filmkultúra alapvető értékeivel találkozhatnak.
A közösségi szolgáltatás célja, hogy a könyvtárak kisközösségei is részesüljenek a mozi élményében.
A belépés ingyenes, de feltétele a helyi könyvtári tagság.
A KönyvtárMozi honlapja ITT érhető el.
 

2.    hely: holtversenyben a Mesekosár és a Játsszunk színházat! program

Mesekosár

A gyermekeket a hagyományos magyar mesemondással és a magyar népmesék világával megismertető komplex programsorozat. Mesék, játékok, kézművesség.
 


 Játsszunk színházat!
A gyerekek kortárs és más mesékkel találkozhatnak, árnyjáték, vagy papírszínház formájában, egy játékos, mozgásos, színes foglalkozáson belül.
Az elhangzottakhoz kapcsolódóan készítünk is valamit, (erdőt, bábot, papírmozit, stb.), amivel a részt vevők tovább élhetik majd az elhangzott történetet.
Dániel András, Harcos Bálint, Zelk Zoltán írásaiból válogatunk.
 

3.    hely: holtversenyben a Babszem Jankó Gyermekszínház és az Illik, nem illik? illemtan foglalkozás

Babszem Jankó Gyermekszínház
Színház a gyermekek nyelvén
„Minden műsorral arra törekszünk, hogy nézőink igényesen kialakított és humorral átszőtt történetekben gyönyörködhessenek, színpadon, tantermekben, vagy óvodai csoportszobákban egyaránt. Régiónkban olyan kulturális feladatot látunk el, melyre egyetlen más társulat sem vállalkozik.”
 

Illik, nem illik? illemtan
Kis illemtan felső tagozatosoknak és felnőtteknek
A technológiai fejlődésnek köszönhetően sokszor olyan helyzetbe kerülünk, melyekkel még nem találkoztunk, pl. hogyan írunk SMS-t vagy egy hivatalos személynek e-mailt? Az ezekre vonatkozó illemszabályok velünk együtt alakulnak. Nem is olyan egyszerű eligazodni az illemszabályok között, de mi megpróbáljuk!

 

2018-ban is folytatjuk hagyományainkat, továbbra is jelentkezni fogunk minden hónap elején mind a program csemegével, mind pedig a Könyvet s kézbe! közösségépítő játék hírével.


Játsszunk együtt idén is a Könyvet a kézbe! közösségépítő játékkal is!

 


A 2018-as Könyvet a kézbe! játék januári témája: Gasztronómia
A hozzá ajánlott könyv: Rupáner-Gallé Margó: Rupáner-konyha 2.
 

 

 

  

Kategória: 
Hírek: