Könyvet a kézbe! avagy a társasjátékok hónapja

A Könyvet a kézbe! közösségépítő játékban az idei év utolsó előtti hónapjában az együtt töltött játékidő és társasjátékok játszott főszerepet. 

 Mert társasjáték minden könyvtárban van. S ki az, aki nem szeret a barátaival társasozni, kártyázni, dobblézni, marokkózni, sudokuzni, vagy monopolyzni? Ha pedig a könyvtárban töltjük az időt, miért ne olvashatnánk akár csak egy kicsit is két játék között? 
 
A HEVESTÉKA könyvtárakban eseménydúsan teltek a napok novemberben, hiszen előkerült az összes könyvtári társasjáték, volt pizsi parti, játékdélután, valamint a hónap könyve is tartogatott meglepetéseket és ötleteket a gyerekek számára.
 
Az novemberi programok közül – a megszokottak szerint - csak néhányat sorolunk fel, a teljesség igénye nélkül.
 
Tenk: Játék délután a könyvtárban
Könyvtárunkban játék délutánt szerveztünk. A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár nemcsak dokumentum állományunkat bővíti rendszeresen, hanem a játékkészletünket is. Ennek köszönhetően kisebbek, nagyobbak megtalálták a számukra legkedvesebb játékot. Twistereztünk, amikor már a gyerekek elfáradtak az összegabalyodásban, Jengát, Monopolyt, Activityt, Találd ki és a 100 játékgyűjtemény című társasjátékkal játszottunk. Nagy sikert aratott a hónap könyve, amely huszonegy féle játék lehetőséget kínált fel számunkra. Pörgettünk, lapoztunk és szinte választani sem tudtunk az érdekesebbnél érdekesebb játékok között. A Felelsz vagy mersz, a Titkos celeb, a Szó-rejtvény, a Mesemondó, az Igaz vagy hamis, a Varázslatos dallam, a Gondolj egy számra mind örömet csalt a gyermekek arcára. Mi felnőttek is gyermekéveinket felidézve merültünk bele a játék élményébe. Vendégeink ígéretet tettek, amikor szabadidejük engedi, ismét betérnek hozzánk és birtokba veszik könyvtárunk játékait.
A hírt küldte: Balázs-Nagy Marianna, Tenk
 
 
 
Mikófalva: Kikapcsolódás a könyvtárban
2017.11.09-én egy kis összejövetelt tartottunk. A gyerekek a tanulás végeztével a könyvtárba jöttek kikapcsolódni. Csoportokba verődtek és előkerültek a társasjátékok. Nagy volt a lelkesedés és mindenki megtalálta az érdeklődésének megfelelő játékot. Volt itt „játékos”, „bankos”, „páros játék” stb. A MONOPOLY társasjáték volt az egyik legnépszerűbb, amivel még a számolást is gyakorolták. Nagyon jól ment. Annyira belemerültek a játékos délutánba, hogy szinte alig akartak hazamenni.
Nagyon jól éreztük magunkat együtt és elég hasznosan töltöttük el az időt. Együtt voltunk, gyakoroltunk, tanultunk ezt-azt.
A hírt küldte: Kormos Péterné, Mikófalva
 
 
 
Bükkszenterzsébet: PIZSI parti
A PIZSI Parti a helyi kisiskolások közreműködésével valósult meg könyvtárunkban. Bár az ilyen jellegű programok esti időpontban kerülnek megrendezésre, bennünket egy cseppet sem zavart, hogy délelőtt 11 órakor kellett pizsamába bújnunk. Beszélgetéssel indult a parti, majd használatba vettük a hónap könyvét, és elkezdtünk játszani. Ráhangolódásként a „Te melyiket választanád?”, valamint az „Igaz vagy hamis?” játékokat játszottuk. Főjátékként a „Celeb puzzle”-t választottuk. A programot a „Gondolj egy számra” és az „Álomkerék” játékokkal zártuk. A gyerekek búcsúzóul emléklapot és nyalókát kaptak ajándékba. Egy újabb élmény volt együtt lenni, ismét nagyon jól éreztük magunkat! 
A hírt küldte: Nagy Anita, Bükkszenterzsébet
 
 
 
Játsszunk együtt egész évben!
 
 
December témája: Karácsonyi hangulatban
A hónap könyve: Brigitte Weninger: 24 karácsonyi mese + 1 ráadás: Pia Pedevilla: Karácsonyi szalagdíszek
 
 
 
 
 
 
 
 
           
                  
 
 
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
A Könyvet a kézbe! közösségépítő játék 2018-ban is folytatódik új témákkal, új könyvekkel, új ötletekkel.
A jövő évi játék letölthető segédanyagai már elérhetőek ITT
 
 

 

Kategória: 
Hírek: