Novemberi program csemege

Az év utolsó – novemberi - program csemegéje következik.

A múlt hónapban számos település volt, aki kért a vándorló kiállításaink közül, ezért nem meglepő, hogy egyik kiállításunk, a „Friss szelek, fényes szelek fújnak…” bekerült az első három helyezett közé.
A vándorló kiállítások több tablóból állnak, így lehetőség van arra, hogy egy-egy kiállítás több településen is jelen legyen egyszerre, hiszen nemcsak a kiállítás egésze, de a tablók egy része önmagában is értelmezhető (akár már 4-5 tabló is kérhető a kiállítás anyagából). 
 
 
1. hely: KönyvtárMozi és „Friss szelek, fényes szelek fújnak…” kiállítás
KönyvtárMozi 
A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár HEVESTÉKA Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszerének egyik szolgáltatása. A KönyvtárMoziban a kistelepülésen élők a magyar filmkultúra alapvető értékeivel találkozhatnak.
A közösségi szolgáltatás célja, hogy a könyvtárak kisközösségei is részesüljenek a mozi élményében.
A belépés ingyenes, de feltétele a helyi könyvtári tagság.
A KönyvtárMozi honlapja ITT érhető el.
 
"Friss szelek, fényes szelek fújnak..."
Emlékkiállítás az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója
A kiállítás az 1956-os forradalom és szabadságharc egri és Heves megyei események előzményeit, történéseit és a forradalom utáni megtorlást mutatja be.
A kiállításhoz kapcsolódóan rendhagyó történelem óra megtartására is biztosítunk lehetőséget.
Tablók mérete: 85x100 cm
Tablók száma: 20 db
 
 
2. hely: Tekergő zenekar
 
Az Egerszalóki Tekergő zenekar Magyarországi és határon túli magyar népzenét játszik. Fontosnak tartják, hogy a gyerekek minél hamarabb megismerjék és megszeressék népünk zenéjét. Kiemelt jelentőségű feladatuknak tartják, hogy a hátrányos helyzetű, illetve a fogyatékos gyerekekhez is rendszeresen eljussanak, fejlesztésüket elősegíthessék. Azt vallják, hogy "A zene legyen mindenkié".
 
 
 
3. hely: Mesély
Mesély = esély mesékkkel a belső harmónia felé. (A név szójáték, a mesélj - esély szavakból.) Egy különleges lehetőség és belső iránytű harmonikusan kapcsolódni  egymáshoz és a világhoz, a Dr. Boldizsár Ildikó által kidolgozott metamorphoses meseterápia segítségével.
Mi mindenben segíthetnek a mesék? Személyiség és képességfejlesztésben, lélekfrissítésben, az önbizalom erősítésében és növelésében, belső görcseink oldásában. A Mesély kérhető gyermekek (óvodások, kisiskolások), kamaszok, aktív korú felnőttek és idősek számára egyaránt, de speciális csoportoknak is.
A program elsősorban kis csoportokkal tud dolgozni. Az ideális létszám 10-15 fő, de akár ennél kevesebb személy. Alkalmanként nagyobb létszám is lehetséges.
Ajánlott létszám: 10-15 fő, de alkalmanként lehetőség van kevesebb és több fővel is megtartani a foglalkozást.
 
 
A decemberi programokról készült hírről sem felejtkezünk el, hiszen az év utolsó hónapjának programsokaságáról január elején számolunk majd be. Jövőre pedig ugyanígy folytatjuk a HEVESTÉKA könyvtáraiban megtartott legnépszerűbb programokról szóló hírsorozatunkat! 
 
S mivel a Könyvet a kézbe! közösségépítő játék is folytatódik 2018-ban, játsszunk együtt jövőre is! 
 
 
A 2018-as Könyvet a kézbe! játék januári témája: Gasztronómia
A hozzá ajánlott könyv: Rupáner-Gallé Margó: Rupáner-konyha 2.
 
 
 
 
 
 
Kategória: 
Hírek: