Olvassunk, beszélgessünk a Dsida Jenő Baráti Körrel: A bor az irodalomban és a zenében című előadóest

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár szeretettel meghívja Önt és barátait az Olvassunk, beszélgessünk a Dsida Jenő Baráti Körrel című programsorozatának következő rendezvényére, A bor az irodalomban és a zenében című előadóestre!

Közreműködik Fekete Borbála, a Fölszállott a páva című vetélkedőből ismert egri népdalénekes és Bolya Mátyás, koboz és citera tanár, a Zenetudományi Intézet Népzenei Archívumának vezetője.

Időpont: 2017.  június 22., csütörtök 17 óra
Helyszín: Bródy Sándor Könyvtár, Böngésző - Eger, Kossuth Lajos utca 16.

Miről énekeltek valójában a trubadúrok? Miért nem tanultuk az iskolában Janus Pannonius itáliai epigrammáit? Mit gondolt a fiatal Balassi Bálint a borról és a szép nőkről? És Berzsenyi a pillanat hatalmáról? Miért írta Bartók egyes népzenei lejegyzéseire, hogy illetlen? Tréfás elbeszélések segítenek bepillantani a zenetörténet – és egyúttal a kultúrtörténet – kevésbé ismert fejezeteibe. A műsorban szerepelnek Pálóczi Horváth Ádám, Anakreon, Walther von der Vogelweide, Goethe, Janus Pannonius, Balassi Bálint, Tinódi Lantos Sebestyén, Villon, Csokonai Vitéz Mihály, Petőfi Sándor versei, népzene, ugrósok, dudanóták, csárdások.
 

Kategória: 
Hírek: