Bakacsi Ernő: 56-os Mozaik

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár és a Magyar Irodalomtörténeti Társaság Heves Megyei Tagozata szeretettel meghívja Önt és barátait BAKACSI ERNŐ: 56-OS MOZAIK című kötetének bemutatójára!

A könyvet bemutatja: DR. KÖDÖBÖCZ GÁBOR irodalomtörténész, PhD főiskolai docens és KAISER LÁSZLÓ író, költő, a Hungarovox Kiadó vezetője

A műrészleteket PATKÓS ATTILA előadóművész tolmácsolja.
Hangszeren közreműködik: HEVESI MÓNIKA egyetemi hallgató (EKE)

Időpont: 2016. november 15., kedd 17 óra
Helyszín: Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár, Böngésző - 3300 Eger, Kossuth L. u. 16.

A szerző 18. kötetével ismerkedhet meg az olvasó. Bakacsi Ernő írásaiban, több könyvében foglalkozik a XX. század sorsfordító történelmi eseményeivel. Miért volna ez alól kivétel 1956?
E történelmi napokban első éves egyetemista volt a fővárosban. Ő maga fegyverrel nem harcolt, de járta a várost, sokat látott, tapasztalt, „fontos” emberekkel beszélgetett. Eredeti dokumentumok segítségével eleveníti meg egykori élményeit, benyomásait, kiegészítve néhány mai gondolatával. Az 56-os mozaikok felvillanása tanulságos és izgalmas olvasmány, amely fénysugaraival világosabbá teszi a magyar nép küzdelmét.

Tovább a program plakátjához...

A programot és a könyv megjelenését az "1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság" támogatja és "A Magyar Szabadság Éve" elnevezésű programsorozat keretében valósul meg.

Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány

Kategória: 
Hírek: