"56-ból 56-ról" - Nosztalgia mozi a Bródyban

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár szeretettel várja Önt október 20. és december 3. között nosztalgia mozijába, ahol szombatonként 11.00 órakor tekinthetőek meg az örökzöld filmalkotások az ötvenes évekből, az ötvenes évekről.

"56-ból 56-ról" - Nosztalgia mozi a Bródyban

2016. november 12. szombat

11.00 – Állami áruház

fekete-fehér, magyar zenés vígjáték, 98 perc, 1952

Hallgassanak rám, most vegyenek (kerti) törpét, mert aztán nem lesz! Jön a tél és meglátják, itt fogunk állni télvíz idején törpe nélkül!


Kocsis Ferenc kiváló dolgozót kinevezik az új állami áruház igazgatójává. Ilonka a tehetséges divattervező, Boriska a kedves, Dániel, a túlbuzgó, Klimkó, a konzervatív eladó és Glauziusz bácsi, a lelkiismeretes, becsületes könyvelő segíti munkáját. Ilonkával eleinte inkább csak folyton vitatkoznak, holott mindkettőjük életét a munka tölti ki. A vetélkedésből hamarosan szerelem lesz. Közben Dancs, a régi igazgató elterjeszti a rémhírt, hogy az új szocialista kereskedelem nem képes kielégíteni a keresletet. Rokonaival és barátaival felvásárlási akcióba kezdenek, ami tömeghisztériához vezet. Az új áruház azonban állja a vásárlók ostromát, amíg megérkezik az árúutánpótlás.

Alkotók:

Rendező: Gertler Viktor
Író: Gádor Béla

Szereplők:
Kocsis Ferenc: Gábor Miklós
Ilonka: Petress Zsuzsa
Glauziusz: Feleki Kamill
Dániel: Latabár Kálmán
Boriska: Turay Ida
Klimkó: Horváth Tivadar

A programot az "1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság" támogatja és "A Magyar Szabadság Éve" elnevezésű programsorozat keretében valósul meg.

Kategória: 
Hírek: