Szíki Károly: 1956, Eger - filmbemutató

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár szeretettel meghívja Önt és barátait az 1956, EGER című film bemutatójára.

A filmet rendezte: Szíki Károly

Időpont: 2016. október 27., csütörtök 17 óra
Helyszín: Bródy Sándor Könyvtár, Böngésző - 3300 Eger, Kossuth L. u. 16.

Tovább a program plakátjához...

A 60. évfordulóhoz érkezvén számot kell vetnünk: már csak hárman élnek azok közül, akik megszólaltak nekem 1996-ban. És a nyomukban nem szaporodott a róluk elnevezett utak száma, sem terek, sem emlékoszlopok, emléktáblák nevei nem viszik őket tovább. Keserű pirula, le kell nyelni ezt ma, mint a levert vese váladékát akkor!
Nagy példájukat azonban nem sikerült elhallgattatni. Míg ez a lemez el nem kopik, visszanéznek ránk és vallanak a szép forradalomról, meg a megtöretésük kálváriájáról.

A filmben megszólalnak:
Jobb László, Tóth Ferenc, Renn Oszkár, Limbek Ottó, Bárdos Rezső, Dr. Ringelhann Béla, Dr. Nagy Kálmán, Oroszi László, Tóth Sándor, Kormos András László, Kárpáty György, Kaknics Alajos, Bíró Lajos, Hevedle István, Miskey Kálmán, Mihalicza Alfréd, Miskey Kálmán, Molnár János, Bortély József, Balogh József, Csomor Lajos, Czipzer Ottó, Ivády Lászlóné, Kurzveil István, Szöllősi Lászlóné, Kóta Imre

Az előadássorozatot az "1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság" támogatja és "A Magyar Szabadság Éve" elnevezésű programsorozat keretében valósul meg.

  

Kategória: 
Hírek: