Virtuális múltlapozó - Ismerkedjünk együtt digitális adatbázisokkal

Ismerkedjünk együtt digitális adatbázisokkal, melyek teljes, a nyomdaival megegyező tartalmat kínálnak mindazoknak, akik szívesen lapozgatnak a múltban!

Az Arcanum Digitális Tudománytár a legfontosabb magyar nyelvű szakmai folyóiratok, a 2. világháború előtti napilapok, hetilapok, lexikonok, 1. világháborús könyvek, ezredtörténetek és családtörténeti könyvek digitalizált anyagát kínálja. Az adatbázis a Bródy Sándor Könyvtárban ingyenesen elérhető.

A Hungaricana portál Közgyűjteményi Könyvtár adatbázisában a Heves Megyei Hírlap (korábban Népújság) digitalizált lapszámaiba kapunk betekintést. A napilap korabeli számaiban közzétett híradásokat, tudósításokat, helyi eseményeket olvashatjuk újra a modern információs-kommunikációs technológiai eszközökön. Az adatbázis nyilvánosan hozzáférhető, bárhonnét elérhető.

Az adatbázisok gazdag anyaga lehetővé teszi a gyors ismeretszerzést, de a mélyebb feltáró kutatásokra vágyóknak is segítséget nyújt.

A foglalkozást igény szerint helyben, a Bródy Sándor Könyvtárban szervezzük. A képzés idejére iPadeket biztosítunk, de lehetőség van saját eszköz használatára is!

Tekintse meg a Virtuális múltlapozóhoz készült kisfilmet IDE kattintva!

Érdeklődhet:
Cím: 3300 Eger, Kossuth Lajos u. 16
Telefon: Központi Könyvtár - Olvasószolgálat (36) 516-595
E-mail: info@brody.iif.hu

 

Kategória: 
Hírek: