Olvasóink ajánlják

John Green: Csillagainkban a hiba
 
   Hazel 16 éves, de egyáltalán nem egy hétköznapi tinédzser.
   Hazel soha nem fogja a tiniknél megszokott életet élni.
   Hazel rákos.

      Hazel Grace úgy érzi, az élet alaposan összeesküdött ellene. Nem elég, hogy meggyűlt a baja a tüdőrákkal, ami miatt egy oxigénpalackot kell mindenhová magával húznia, az anyja még egy rákosoknak szervezett segélycsoportba is elrángatta. Aztán az események váratlan fordulatot vesznek: találkozik Augustus Waters-zel.
      A fiú nagyon helyes. És rákos. És már csak egy lába van, mert a másikat betegsége következtében le kellett vágni. És a szája sarkában fityegő, meggyújtatlan cigaretta is mutatja életszemléletét: ,,A számban tartom a gyilkost, de nem adom meg neki a lehetőséget a gyilkolásra." 
      A terápia és a fiú megismerése után Hazel élete gyökeresen megváltozik. Megismeri a szerelmet, ismét boldog lesz. Szerelmük maga az örökkévalóság, ha már az életre olyan rövid idejük van. Boldogságukba csak ellenségük, a rák tud beleszólni.

   Végre nem egy átlagos love story, hanem egy szívhezszóló történet két fiatalról, akiknél a szerelem volt a gyógyír a betegségükre.

Oláh Zsófia (GGCG tanulója)

 

 

Szántai Zita: Hűvösvölgyi Gimnázium B épület 1. – Vivi és a Rómeók

 
:) El kell mondanom nem erre számítottam. Ami valljuk be nem nagy baj, mert én azt hittem, hogy olyan lesz, mint a sima Hűvösvölgyi sulis könyv, ami, hát finoman szólva nem a kedvencem. Így elég fenntartásokkal vettem a kezembe a könyvtárban – rossz szokás, hogy szinte mindent elolvasok, ami az újdonságok között van… Szerencsére nem bántam meg, mert kellemes csalódás volt. Tetszett benne, hogy ennyire szerencsétlenül viselkedett mindenki Vivi megjelenése miatt bár eleinte nagyon furcsálltam, hogy Bori a „főszereplő”, a borítón meg Vivi van… Ami még nagyon tetszett, az az volt, hogy bár rajongok a romantikus könyvekért (…), Bori nem találta meg a nagy őt – még nem. Szerintem ez így volt jó. :)
Susán Hanna ( EKF 8. osztályos tanulója)
 
Shannon Hale: Austenland – Vakáció Mr. Darcyval
 
Olyan… aranyos volt. :) Könnyű, vicces nyári olvasmány. Ha nem olvastam volna a büszkeség és balítéletet akkor most biztos elkezdeném. Annyira aranyos és egyben mulatságos volt Jane rajongását olvasni egy könyvszereplőért. Mondjuk ezt nem merem kritizálni, mert én is ilyen vagyok, de így legalább megláttam, hogy nem szabad ennyire elfajulni a dolgoknak :D. Tetszett, hogy reménykedett benne. Az egyetlen, amiért még mindig nem vagyok oda az a borító, de most bebizonyosodott, hogy tényleg nem szabad az alapján elítélni egy könyvet. Hatalmas köszönet a könyvtárnak, mert eszembe nem jutott volna ezt levenni a könyvesboltban a polcról. :)

Susán Hanna (EKF 8. osztályos tanulója)
 
Maggie Stiefvater: Lament – A Látó szerelme
 
(Ez egy kis cselekményleírást tartalmaz...)Kedvenc! Nagyon nagyon tetszett! Deirde, Luke, James… Minden. Elég sokat vártam a könyvre, de megérte. Tetszett, hogy jó lett a vége, tetszett benne James humora, a tündérvilág, egyszóval minden tetszett benne, kivéve a szerelmi háromszög. Általában a könyvek végére nem szoktam sajnálni a legjobb barátot, aki hoppon marad. Lehet, hogy azért mert általában tesz valami olyat, amitől aztán már lehetetlen visszatáncolnia magát a lány szívébe, és mert James nem tett ilyet. Éppen ezért nagyon elkeserített, hogy neki nem feltétlenül jól végződött a történet, már ami a szerelmet illeti. Igazságtalannak éreztem. Persze megértem én, hogy Dee csak barátként tekint rá, és más tetszik neki, attól még lehet sajnálni, nem? Ettől függetlenül örülök neki, hogy Dee Lukot „választotta”, elvégre ő is nagyon szerette őt. Összegezve… megyek olvasni a második részt! :)
Susán Hanna ( EKF 8. osztályos tanulója)
 
 
 
 
 
Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: