NET-HELP számítógépes alapismeretek könyvtárosoknak

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár a megyében dolgozó könyvtáros kollégák számára az alábbi számítógépes alapismereti képzést hirdeti meg:

NET-HELP -- számítógépes alapismeretek könyvtárosoknak
Időpont: 2014. május 19-20. 8:30-13:30 óra (2 napon, napi 5 órában)
Előadók: Kelemenné Csuhay Zsuzsa, Orosz Katalin, Schmidtné Vitai Bernadett, Tumbász István, Varga Béláné

Részletes program:

1. nap:
Számítástechnikai és informatikai alapismeretek

Ismerkedés a számítógéppel. A számítógép bekapcsolása, operációs rendszer betöltődése. Ismerkedés a számítógép külső perifériáival: a billentyűzet és az egér kezelése, monitor, pendrive. Windows alapismeretek: Asztal, Tálca és Start menü. Ablak, ikonok fogalma, kezelése. Mappa- és fájlkezelés.
Szövegszerkesztés
Ismerkedés a Microsoft Word szövegszerkesztő-programmal. A Word ablakának részei, menüsora, parancsok, eszköztárak. A Word alkalmazása. Új dokumentum készítése. Kép beillesztése, képszerkesztés Word-ben.
A sokoldalú Google
Ismerkedés a Google keresőrendszerrel. A Google funkciói: térkép, fordító, naptár, képek. Kép- és szövegletöltés a Google-ról.

2. nap:
Elektronikus levelezés

A Google levelezőprogramja: a Gmail. Regisztráció a levelezőprogramba. A Gmail funkciói: e-mail-írás, küldés, dokumentum, fotó csatolása levélhez. Fotó, dokumentum feltöltése Gmail-be.
Virtuális segédkönyvtár I.
A könyvtári tájékoztatásban használható adatbázisok bemutatása, keresések. Magyar Elektronikus Könyvtár, Elektronikus Periodica Archívum és Adatbázis, Digitális Irodalmi Akadémia
Virtuális segédkönyvtár II.
A könyvtári tájékoztatásban használható adatbázisok bemutatása, keresések. MATARKA, MOKKA, HUMÁNUS, Heves Megyei Elektronikus Könyvtár

A továbbképzésen a részvétel ingyenes, de előzetes bejelentkezéshez kötött.
Jelentkezni a szaboagi@brody.iif.hu vagy a fmarta@brody.iif.hu e-mailcímen lehet 2014. május 12-éig.

Könyvtár oldalak: 
Kategória: 
Hírek: