10-14 éveseknek

  Berg Judit:
     Rumini
Pozsonyi Pagony, 2013
"Rumini fordulatos, izgalmas, szellemes, kitűnően megírt, letehetetlen kalandregény, a csavargóból hajósinassá lett, szeretnivaló, bátor és agyafúrt kisegér, Rumini főszereplésével. Berg Judit bátran hasonlítható olyan ifjúsági vagy gyerekíró klasszikusokhoz, mint például a svéd Astrid Lindgren - ő is bámulatosan ért a gyerekek nyelvén. A titka pedig valószínűleg az, hogy komolyan veszi a gyerekeket, és komolyan veszi a mesterségét: gyerekeknek írni. Reméljük, hogy a Rumini a magyar meseirodalom emlékezetes alkotásává válik, sok olvasni szerető kiskamasznak okoz felhőtlen kikapcsolódást, és sok olvasni (még) nem szerető kiskamasszal szeretteti meg az olvasást."

 
A kiadó tájékoztatása alapján a Ruminit több iskolában is kötelező olvasmánnyá választották.
 
 
Megjelent a Rumini orosz fordítása!
Oroszul is megjelent Berg Judit Rumini című, gyerekeknek szóló kalandregénye a 26. Moszkvai Nemzetközi Könyvkiállításra és Vásárra. A vásáron Berg Judit mutatta be könyvét.
 
Az orosz kiadásban Rumini neve Rumi lett. A csavargóból hajósinassá lett bátor és agyafúrt kisegér történetét az orosz KompaszGid kiadó jelentette meg és Tatyjana Voronkina műfordító ültette át oroszra.
Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: 
Könyvtári ajánló - VSVK: