Minősített könyvtár címet kapott könyvtárunk

Könyvtárunk, a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár a 2013. január 22-én, a Magyar Kultúra Napján tartandó ünnepségen, a Petőfi Irodalmi Múzeumban vehette át a Minősített Könyvtár címet.
A Minősített Könyvtár címet a kultúráért felelős miniszter egy 2010 márciusában hatályba lépett rendelet alapján adományozza. A cím elnyerésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma évente pályázatot hirdet. A pályázat célja a minőségfejlesztés és a minőségirányítás módszereinek alkalmazásában kiemelkedő teljesítményt nyújtó könyvtárak és könyvtári tevékenységet folytató szervezetek munkájának elismerése. A pályázók előre meghatározott szempontok szerint elkészített önértékelés és teljeskörű minőségügyi dokumentáció benyújtásával jelentkezhetnek a cím elnyerésére. A beérkezett pályázatokat a Könyvtári Minőségügyi Bizottság bírálja el az írásos anyagok és a helyszíni szemle alapján.
A Minősített Könyvtár címet elnyerő intézmények díszoklevelet kapnak és a cím használatára 5 évig jogosultak. A Minősített Könyvtár cím birtokában a könyvtárak pályázhatnak a Könyvtári Minőségi Díj elnyerésére.
A Minősített Könyvtár címet tavaly adták át először, akkor a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtára és a nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár kapta a díszoklevelet. Könyvtárunk, a szakmában harmadikként részesült az elismerésben.
 

Kapcsolódó képgalériák: 
Kapcsolódó videók: 

Bródy Sándor Könyvtár

Videó hivatkozás: 
Kategória: 
Hírek: