Kaláka-Kányádi : kicsiknek és nagyoknak

A Hangzó Helikon-sorozat legújabb darabjában az olvasás élvezete, valamint a Kaláka együttes dalai mellett Kányádi Sándor bácsi előadásában is hallgathatunk verseket. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánljuk! A kötet illusztrációit Vogronics Zsuzsa készítette.

Részlet az előszóból:

„Van alkalmunk az ünneplésre!

Kányádi Sándor 80 éves, a Kaláka 40 és a Hangzó Helikon sorozat 5 éve alatt ez a huszadik kötet. Sok szép kerek szám.

Nagy öröm, hogy a nyolcvanadik születésnap alkalmából sokat lehettünk együtt Sándor bácsival, köszönthettük a Petőfi Irodalmi Múzeumban, mikor a róla készült album megjelent, mikor az I. kerület díszpolgára lett, köszönthettük a Marczibányi téri Kaláka klubban, a Duna TV-ben, sokfelé az országban és Erdélyben. Még szülőfalujában, Nagygalambfalván is ünnepeltünk. De jó, hogy olyan költő verseit énekelhetjük, akit szeretnek kicsik és nagyok, falun élők és városiak, ínyencek és a csak néha verset olvasók-hallgatók.

Negyven év egy zenekar életében hosszú idő. Már vannak, akik ifjú korukban hallgattak minket, és most unokákkal jönnek Kaláka koncertre. Sokan felteszik a kérdést: hogy tudunk ennyi ideig sikeresen muzsikálni? De ez nem csak rajtunk múlik. Köszönjük a költőknek a verseket, köszönjük közönségünknek a sok szeretetet, és jó érzés tudni, ha munkánk örömet szerez az erre fogékonyaknak.

A Hangzó Helikon kötetek kapcsán nem csak ünneplésre, büszkélkedésre is adódik alkalom. Az első kötet, a Kaláka—Kányádi már dupla platina lemez, de több platina és arany lemezünk is van. Kitüntette a sorozatot zeneszerzőkből álló kuratórium (Artisjus- díj), a könyves szakma (Szép Magyar Könyv dicsérő oklevele) és az idei Könyvfesztiválon pedig a sorozat legújabb darabja megkapta a Budai-díjat, amelyet pedagógusok véleménye alapján ítélnek oda. Köszönjük az elismeréseket! Reméljük a folytatás is tartogat még örömteli meglepetéseket!” (Gryllus Dániel) (forrás: Helikon)

Versek, dalok:

1. Ha a napnak
2. Jön az ősz
3. Róka-étlap
4. Krumplis mese
5. Kecske
6. Hajt a csordás
7. Csukástó
8. Hajnalban a csillagok
9. Zápor
10. Szitakötő tánca
11. Tavaszi tarisznya
12. Ének a forrásról
13. Bivalyos vers
14. Költögető
15. Kakukk
16. Erdőn jártam
17. Jó két ló szolgája
18. Elfújta a szél a napot
19. Béka-búcsúztató
20. Valami készül
21. Tisztás szélén mogyoró
22. Szarvas-itató
23. A tavon
24. Vadcseresznye
25. Zsörtölődő
26. Mátyás-napi vásár
27. Kicsi faluból való vers
28. Fehér havon kormos folt
29. Hallgat az erdő
30. Farkas
31. Nyergestető
32. Kopár a fa d
33. őszeleji kívánság
34. Elszálltak...
35. Elszálltak...

Katalógusunkban

Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: 
Hírek: