6-11 éveseknek

Sven Nordqvist nevével biztosan sokan találkoztatok, hiszen már 2001-ben eljutottak hozzánk a svéd gyerekek nagy kedvencei, Pettson a vidéki öregúr és hűséges kandúrja, Findusz történetei.
Később két újabb kötet látott napvilágot,  Mú mama főszereplésével, "aki" Jujja és Thomas Wieslander svéd írók ötlete nyomán született. Sven Nordqvist illusztrációkat készített a könyvekhez, igazi mesélő rajzokat, amelyeket már korábban írt munkáinál is megszokhattunk. Nézzük meg, miről is szólnak ezek a kicsit furcsa, de mégis olyan rokonszenves történetek:


Mú mama kunyhót épít
Wieslander, Jujja - Wieslander, Thomas
General Press Kiadó, 2008.
Mú mama, a bicikliző tehén, ezúttal kunyhóépítésbe fog. Barátja, Varjú nem támogatja az ötletét, hiszen ki látott már szögelő tehenet? De Mú mama nem csak szögel, hanem mér és fűrészel is, így nemsokára az erdő egy Tehénlakkal gyarapodik…

 

 

 

Mú mama hintája
Wieslander, Jujja - Wieslander, Thomas
General Press Kiadó, 2008.

Mú mama egy tehén. De nem ám hétköznapi, egész nap csak kérődző tehén! Mú mamának mindig olyan őrült ötletei vannak! Most például szerzett egy deszkát meg két hosszú kötelet, mert eszébe jutott, hogy tulajdonképpen mindig is hintázni szeretett volna. Az erdőbe siet Varjú barátjához, hátha rá tudja venni, hogy segítsen neki nagy tervének megvalósításában…

 

 

 

Davide Cali - Serge Bloch: Az ellenség

Csimota Könyvkiadó, 2014

Ilyen a háború. 

Volt egyszer, és most is van: van valahol 
egy sivatag, és abban két gödör. A két gödörben két katona 
kucorog. Ők ketten ellenségek. 
Könnyebb megmondani, ki a jó és ki a rossz. Ez a könyv nem a 
könnyebb utat választotta. Rájönni arra, hogy a másik egyúttal én is 
vagyok ez Az ellenség történetének küldetése. 
Ez többek között az Amnesty International küldetése is. 
 

Belenézhetsz a könyvbe: ITT

 
 

 

Adamik Zsolt: Ördögbőr grófja - Rettentő kalózmesék
Pozsonyi Pagony, 2014
 Ihaj-csuhaj-krucifix: jönnek a rettenetes hírű kalózok! Ott van mindjárt a borzasztó hírű Fekete Vesz, aminek a kapitánya SivakMivak Károly. De Ördogbor grófja is megéri a pénzét: nála nagyobb briganti nem élt a Vérvizeken innen, es a Nyugatholtágon túl semerre sem! Es akkor az irtózatos, nagy szakállú Kiskartacsról meg szó sem esett. Vagy Csipacsabi kincsesládikájáról. Vagy az hátborzongató Mélyvizi Kreccsenről, aki a mese végét őrzi. Róluk szolnak Adamik Zsolt összetéveszthetetlen hangú és különleges humorú kalózmesei - van bennük minden, ami az igazi kalózhistóriákhoz kell, csak minden kicsit idézőjelbe tevődik: éppen ezért válnak nagyon emberivé es szerethetővé...  ITT beleolvashatsz!
Pozsonyi Pagony, 2014
64 oldal
Kötés: kemény kötésben
ISBN: 9786155441325

 

Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: