Könyvbemutató

 Szeretettel meghívjuk Önt és kedves barátait a TISZTÁN LÁTNI - KITÖRÉSI PONTOK A MAGYAR SIKERHEZ címû könyv bemutatójára. Vendégünk a szerzõ: STEFANOVSZKY ANDRÁS, aki elõadását vetítéssel kíséri.
Idõpont: 2010. december 16. csütörtök 16.00 óra
Helyszín: Bródy Sándor Könyvtár Eger, Kossuth L. u. 16.
Mindenkit szeretettel várunk!
STEFANOVSZKY ANDRÁS
TISZTÁN LÁTNI


KITÖRÉSI PONTOK A MAGYAR SIKERHEZ

A magyarság az elmúlt ötszáz év hányattatott történelmének nemcsak szenvedõ alanya, hanem okozója is volt. A szerzõ választ keres arra, mi magyarázza a rosszul meghozott politikai döntéseken alapuló kudarcok sorozatát és milyen kitörési pontok kínálkoznak az ezredfordulón a magyarság számára.
A nyílt szellemû, állandó kérdésfelvetéseken alapuló érvelés több tudományágra támaszkodik. Szokatlan összefüggéseket tár szemünk elé és kihámozza a jelenre és a jövõre szóló újszerû tanulságokat. Elveti azt a vélekedést, mely szerint a magyar történelem sorsszerûen szerencsétlenül alakult. Tézise, hogy a politikai és társadalmi elitnek voltak olyan ismétlõdõ viselkedési mintái, amelyek nagymértékben okolhatóak a siker elmaradásáért.
A magyarság felemelkedésének alapját az anyaország belsõ erejének és érdekérvényesítési potenciáljának nagyságában látja. Felvázol egy olyan programtervezetet, amely alkalmas mostani társadalmunkat alapjaiban megreformálni egy sikeres jövõ érdekében.
 
STEFANOVSZKY ANDRÁS
Magyar-osztrák vegyes házasságból született 1960-ban. Édesapja 56-os politikai üldözöttként Ausztriába menekült. Nõs, 4 gyermek apja. Középfokú tanulmányait a Burg Kastl Magyar Gimnáziumban (Németország) végezte, egyetemi diplomáját üzem- és közgazdaságtanból a European Business School-ban (Frankfurt, Párizs, London) szerezte meg. Szakmai pályafutása alatt élt Angliában, Belgiumban, Német- és Franciaországban, Romániában és Magyarországon. A Procter & Gamble Company közép-európai volt vezérigazgatója.
Kategória: