Könyvajánló - 2017. június

Mechler Anna: Jonatán, a kamion. Bp. Manó Könyvek, 2017. (Kerék mesék)

Ugye milyen érdekesnek tűnik a kamionok munkája? A Kerék mesék legújabb részének hőse Jonatán, a kamion. Elutazik Olaszországba, szállít narancsot, találkozik régi barátokkal, elcserélnek rakományokat és még sok érdekes kalandban lesz része. A tizenkét izgalmas mesét Mechler Anna írta, és Hajba László részletgazdag rajzai keltik életre.

Bartos Erika: Brúnó Budapesten 1. – Buda tornyai. Bp. Móra, 2017.

A hat kötetre tervezett Brúnó Budapesten sorozat tematikusan és mesésen mutatja be Budapest gyerekek számára érdekes helyeit: tereket, épületeket, múzeumokat, ismertebb nevezetességeket és felfedezésre váró látványosságokat. Minden kötethez Fényképes foglalkoztató füzet társul sok játékos feladattal és gazdag fotóanyaggal. A Buda tornyai című kötetéből Buda történelmi részeit, a Várnegyedet, a Gellérthegyet és Óbudát ismerhetjük meg.

Baár Tünde: Buda és Vince 2. – Imádom a nyarat! Bp. Manó Könyvek, 2017.

Buda és Vince, no meg az osztálytársaik kalandjai ismerősek lesznek minden iskolásnak, így
egész biztosan velük izgulnak, nevetnek a nyári kalandjaikon. Baár Tünde sokéves pedagógusi élményeit is beleszőtte a fiatalok történeteibe, amit lánya, Bakos Barbara vagány illusztrációi töltöttek meg még több színnel és élettel.

Soman Chainani: Jók és rosszak iskolája 3. - Jótett helyébe Bp. Twister Media Kft., 2017.

Sophie és Agatha a múlttal és a jelennel egyszerre csatázik azért, hogy történetüknek tökéletes vége lehessen. Az egykori legjobb barátnők – most ellenségek – azt hitték, történetük véget ért, amikor útjaik szétváltak. Agatha visszakerült Gavaldon városába Tedrosszal, míg Sophie az iskolában maradt a szép fiatalemberrel, aki egykor az Iskolamester volt. Ám ahogy berendezkednek új életükben, történetük elkezdi újraírni magát… és nem csak az ő történetük.

Natalie Lloyd: Egy csipetnyi varázslat. Bp. Manó Könyvek, 2017.

Kovász Beatrix Borókának van egy különleges képessége: szavakat gyűjt - látja, hogy a körülötte lévő emberek épp mire gondolnak, vagy mire vágyakoznak. Az előbukkanó szavaknak néha szárnyuk van, de lehetnek zebracsíkosak is éppen. Beatrix rengeteg helyen élt már, de van egy szó, amit még soha nem látott: otthon. A tizenegy éves lány már belefáradt a sok utazásba. Nehéz úgy barátokat találni, ha állandóan úton van az ember. Ám amikor a család zöldesbarna kocsija begördül Éjegyházára, főhősünk úgy érzi, talán most megváltozhat valami. Hiszen ez a titokzatos hely a mendemondák szerint egykor tele volt varázslattal…

Nógrádi Gábor: Lángoló nyaram – Dávid és Dorte. Bp. Móra, 2017.

Dávid gátlásos, tizenöt éves magyar fiú. Dorte derűs és természetes dán kamaszlány. A szüleikkel nyaralnak egy görög szigeten - és rögtön egymásba szeretnek. Együtt fedezik fel a környék eldugott öbleit és furcsa figuráit: a szállodai románcok hőseit, hősnőit, a nehéz sorsú matrózokat, a parti bunkerben lakó barátságos asszonyt, valamint a komor szír férfit meg társát, az örökké optimista afrikai menekültet. Leginkább persze egymást fedezik fel: Dorte és a déli napfény feloldja Dávid gátlásait, és a pár fülig merül a testi-lelki örömökben…

 

Könyvtári ajánló - VSVK: 
Hírek: