KÉPES LEVELEZŐLAPOK, FÉNYKÉPEK

Könyvtárunk helyismereti gyűjteményébe a Heves megyére vonatkozó vizuális dokumentumok közül kiemelten fontos szerepet töltenek be a postai képes levelezőlapok, valamint a fotótárunk fényképfelvételei.

Gyűjteményünk gyarapítása során földrajzilag - a mindenkori közigazgatási határokat figyelembe véve -, valamennyi Heves megyei településről igyekszünk teljességre törekvően képeslapokat, fotókat beszerezni.
Tartalmilag elsősorban város- ill. községképeket, népviseletet ábrázoló képi anyagot gyűjtünk. Ezeken ugyanis jól nyomon követhető egy-egy település változása: megőrzik a rég elfeledett, lebontott, átalakult épületeket, utcákat, parkokat. A képi ábrázolások megőrzik az államigazgatási, kulturális épületeket, műemlékeket, közigazgatási centrumokat (megye-, város-, községháza, bíróságok pénzintézetek, templomok, iskolák), a kereskedelmi egységeket (boltokat, vendéglátóhelyeket). A közlekedés fejlődése, a járművek, a posta, a laktanya, a háborús emlékművek, országzászlók is megörökítésre kerültek a fényképfelvételeken.

Helyismereti Gyűjteményünk anyagának közzétételével támogatni kívánjuk a honismereti tevékenységet, a helyismereti-helytörténeti kutatást.

Belépés a képeslevelezőlapok és fényképek gyűjteménybe


Bródy naptár

BRÓDY Hírlevél

Mindig naprakészen a Bródy Sándor Könyvtár legfrissebb híreiből!

Tartalomátvétel

Fenntartónk

Eger város

Kapcsolat

Cím: 3300 Eger Kossuth L. utca 16.
E-mail: info@brody.iif.hu
Telefon: 36/516-595

Központi könyvtár nyitvatartás
hétfő: 13-18
kedd-péntek: 10-18
szombat: 10-16

További részlegeink nyitvatartása

Szakmai elismeréseink

 
 

 

 
 
 

 

Könyvtárközi kölcsönzés, online hosszabbítás

EBSCO eBooks

 

E'mese vár

Blogok

A Zenei Gyűjtemény blogja