3-6 éveseknek

Lila Prap
Miért?
 
Pozsonyi Pagony, 2006
 A Miért 14 állatot mutat be, amit minden gyerek ismer, és azokra a kérdésekre keresi a választ, amit a gyerekek maguktól is feltennének. Minden képhez tartozik néhány mulatságos válasz, valamint egy tudományos magyarázat is, amiből a gyerek - és nem egyszer a szülő is - megtudhatja a helyes választ. A Miért arra ösztönzi a gyerekeket, hogy bátran kérdezzenek, és még bátrabban válaszoljanak.

 
 
Varró Dániel, Agócs Írisz
Nem, nem, hanem ...
Manó Könyvek, 2013 
Mit kell itt ezzel a könyvvel csinálni?
Érdemes állatos keksszel kínálni?
Vagy bántalmazz vele egy eladót tettleg?
Tépd szét, és tedd vissza?
Nem, nem, hanem
vedd meg! 

 Szabó T. Anna, Maul Ági
Tükörcicák
Tessloff és Babilon Kiadó, 2013
Püspökkenyér bácsi egy óriási edénytornyot egyensúlyoz a kezében. Cila és Laci, az ikercicák fogócskáznak a konyhában. Ráadásul a cukrászmester ikerlányainak szülinapja lesz, tortát kell sütni! A cicák betűket és számokat formálnak a tortára marcipánból, méghozzá úgy, hogy a most olvasni tanuló gyerekek is sikerrel elolvashassák a feliratokat. Szabó T. Anna finom humorú rímei és Maul Ági játékos kedvű illusztrációi garantálják a színvonalas szórakozást az olvasás- hoz, felolvasáshoz.

Stéphane Audeguy – Laurent Moreau : ALMA Végre itt vagy!
 
Az ALMA a születés előtti intim világ meséje
Két férfi keze nyomát viseli, Stéphane Audeguy sajátos hangvételű szövegéhez Laurent Moreau készített egyszerre humoros és költői, a természet világát alapul vevő illusztrációt az emberi élet legkevésbé ismert, titkos 9 hónapja bemutatására. Különleges képeskönyv, kihajtogatható oldalakkal.
Ajánlott 6 éves kortól gyermekek számára.
Vagy kismamáknak.
Vagy bárkinek, akit érdekel egy igaz mese a másik oldalról.
 
Méret:  265x295m
Keményborítós, cérnafűzött
Három kihajtós oldalpárral
Kiadó: VIVANDRA Könyvek
 
 

 

Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: 
Könyvtári ajánló - VSVK: