Megújult könyvtárak - Petőfibánya

A petőfibányai Könyvtár, Információs és Közösségi Hely 2017-ben újult meg. 

Petőfibánya község önkormányzata a nyilvános könyvtári szolgáltatás fogadásához – anyagi lehetőségeihez mérten – megteremtette a legszükségesebb feltételeket. A könyvtári szolgáltatások céljára a művelődési ház épületében biztosítanak egy külön bejáratú könyvtárhelyiséget 87 m2-en.
Az önkormányzat 2015-ben egy sikeres pályázatnak köszönhetően elvégezte az épület energetikai felújítását, megtörtént a falak és a tető hőszigetelése és még ugyanebben az évben a világítás korszerűsítése is. Mindezeken túl 2017-ben vállalták a könyvtári helyiség felújítását is: a helyiség padlóburkolatának és a falak lambéria-burkolatának megújítását, a falak tisztasági festést kaptak, felújították a bejárati ajtót, lecserélték a villanykapcsolókat. 
A helyiség korszerű bútorozása – az ülőbútorok, a polcok teljes cseréje, szőnyeg, csoportos használatra alkalmas asztalok beszerzése – a Nemzeti Kulturális Alap támogatásából, a szolgáltató könyvtár útmutatása alapján valósult meg. Kiemelten fontosnak tartják a 14 éven aluli könyvtárhasználók megcélzását, ezért – a megyében már több helyen megvalósult könyvtári gyereksarok mintájára – egy játékos, a gyerekek igényeit szem előtt tartó gyermek és ifjúsági sarok kialakításáról is gondoskodtak. A helyi tapasztalatok szerint a könyvtárlátogatók szívesen használják a könyvtári számítógépeket böngészésre illetve hivatalos ügyeik elintézésre, ezért ehhez a két fejlesztéshez szintén a Nemzeti Kulturális Alap támogatásából vonalkód olvasót, illetve két asztali számítógépet is sikerült beszerezniük. 
 

Bródy naptár

BRÓDY Hírlevél

Mindig naprakészen a Bródy Sándor Könyvtár legfrissebb híreiből!

Tartalomátvétel

Fenntartónk

Eger város

Kapcsolat

Cím: 3300 Eger Kossuth L. utca 16.
E-mail: info@brody.iif.hu
Telefon: 36/516-595

Központi könyvtár nyitvatartás
hétfő: 13-18
kedd-péntek: 10-18
szombat: 10-16

További részlegeink nyitvatartása

Szakmai elismeréseink

 
 

 

 
 
 

 

Könyvtárközi kölcsönzés, online hosszabbítás

EBSCO eBooks

 

E'mese vár

Blogok

A Zenei Gyűjtemény blogja