Digitális Esélyegyenlőség Terem

Szolgáltatásaink megszervezésében arra törekszünk, hogy mindenki élni tudjon az információk szabad hozzáférését deklaráló állampolgári jogával, a speciális segítséggel élők is. Az információhoz és az azt hordozó dokumentumokhoz jutás útját e rétegek számára speciális csatornák kiépítésével könnyítjük meg.
A Digitális Esélyegyenlőség Terem kialakításával segíteni szeretnénk abban, hogy a digitális írástudás elsajátítása, az elektronikus eszközök megismerése, az internet kiterjedt használata minél szélesebb körben elérhető legyen.
A könyvtár földszintjén teljes körű akadálymentes környezetben fogadja látogatóit a legkorszerűbb gépekkel, digitális táblával felszerelt oktatótermünk. A csoportos informatikai foglalkozásoknak, adatbázis bemutatóknak, tematikus napoknak, egy - két hetes számítástechnikai tanfolyamoknak helyet adó terem a mozgáskorlátozottak számára kerekes kocsival is megközelíthető. Hallássérült használóink tájékozódását beépített jelerősítő indukciós hurok, látássérült látogatóinkat speciális vakolvasó szoftver alkalmazása segíti az információk megszerzésében.
 


Bródy naptár

BRÓDY Hírlevél

Mindig naprakészen a Bródy Sándor Könyvtár legfrissebb híreiből!

Fenntartónk

Eger város

Kapcsolat

Cím: 3300 Eger Kossuth L. utca 16.
E-mail: info@brody.iif.hu
Telefon: 36/516-595

Központi könyvtár nyitvatartás
hétfő: 13-18
kedd-péntek: 10-18
szombat: 10-16

További részlegeink nyitvatartása

Szakmai elismeréseink

 
 

 

 
 
 

 

Könyvtárközi kölcsönzés, online hosszabbítás

EBSCO eBooks

 

E'mese vár

Blogok

A Zenei Gyűjtemény blogja