Idegen nyelvű újdonságainkból ajánljuk - 2018. március

hungarikumThe Book of Hungarikums
Fucskár Ágnes és Fucskár József Attila vadonatúj fotóalbuma a hungarikumok lenyűgöző világába vezet bennünket. A könyv összegyűjti és bemutatja a magyarok által fel- és kitalált, használt és kedvelt produktumokat, a magyar kultúra és hagyomány legjavát. Fedezzük fel Magyarország kreatív oldalát. A csodaszép fotókhoz angol nyelvű szöveg társul.

homesShirley Homes and the Lithuanian Case
Ebben az 1-es szintű azaz nagyon egyszerű, A1 nehézségű angol nyelvű történetben a magándetektív Shirley Homes (Scherlock Holmes unokája) egy eltűnt 15 éves lány után nyomoz.
A szöveg jól tagolt, jól érthető, illusztrációkkal ellátott, szószedettel és feladatokkal kiegészített.

katyJacqueline Wilson: Katy
Katy a legidősebb 6 testvér közül, nyilvánvaló tehát, hogy ő a főnök…
Jacqueline Wilson történeteit egyesek didaktikusnak tartják, mások úgy gondolják nagyszerűen mutatja be gyerekek lelkén keresztül az az élet nehézségeit. A főhősök szinte egytől egyik problémás családból származó gyerekek, akik a saját fantáziavilágukba menekülnek. A szerző könnyedén, megemészthető stílusban boncolgat olyan nehéz és érzékeny témákat mint szegénység, családon belüli erőszak, pszichésen beteg anyukák.

dogsEmily Gravett: Dogs
A könyv tele van minden fajtájú, méretű, formájú, színű és mintájú kutyussal… vajon kinek melyik lesz a kedvence. Emily Gravett megnyerő, kedves, gyönyörűen megrajzolt karakterei megérintik a gyerekek szívét ugyanakkor nagyon viccesek is. A könyv beszélni tanuló kisgyermekeknek készült, ezért ajánljuk a korai nyelvi fejlesztéshez is.

magayMagay Tamás: Bibliai eredetű kifejezések, közmondások, bölcsességek magyarul és angolul
Számos olyan szólást, közmondást vagy szállóigét ismerünk, amelyek közvetlen bibliai eredetre vezethetők vissza: fekete bárány; pálfordulás; a damaszkuszi út; senki sem bújhat ki a bőréből; Adjátok meg a császárnak, ami a császáré.; Mondd meg, ki a barátod, s megmondom, ki vagy.; Senki sem lehet próféta a saját hazájában. E könyvecske közel 1000 ilyen közkeletű - többnyire - állandósult szókapcsolatot, kifejezést, továbbá bibliai fogalmat és eseményt tartalmaz, amelyek visszamutatnak a Bibliára, a Biblia nyelvére, szóhasználatára. Ezek a kifejezések szótárszerű elrendezésben, ábécérendbe sorolva találhatók a könyvben, mely megjelöli pontos bibliai eredetüket és helyüket, valamint közli a vonatkozó bibliai idézeteket, illetve a bibliai szövegkörnyezetet. 
A kétnyelvű (magyar és angol) szöveg a nyelvtanulásban is segíthet. Ugyanis aki az angol szöveget is figyelmesen olvassa, rájön, hogy az angol Biblia nyelve igen könnyen érthető, sikerélményt nyújt akár a kezdő nyelvtanulóknak is. 
A könyv szerzőjének, Magay Tamásnak a neve az anglisztikában összefonódott a szótárszerkesztéssel, szótárírással: több mint 40 szótárt szerkesztett. Munkájának középpontjában az angol-magyar, illetve magyar-angol lexikográfia gyakorlati feladatai és elméleti problémái álltak és állnak.

ponyDas Pony (Wieso, weshalb, warum sorozat)
Mi is az a póni? Hogyan születik egy póni csikó? Milyenek a pónik? A gazdagon illusztrált könyv segítségével a gyerekek biztonságosan megismerkedhetnek a pónik világával. Láthatják, hogyan gondozzák őket, hol laknak és mit szeretnek enni. Jó felkészülés az első lovas órára ugyanakkor kitűnő nyelvtanulási, szótanulási lehetőség is gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.
 


Bródy naptár

BRÓDY Hírlevél

Mindig naprakészen a Bródy Sándor Könyvtár legfrissebb híreiből!

Tartalomátvétel

Fenntartónk

Eger város

Kapcsolat

Cím: 3300 Eger Kossuth L. utca 16.
E-mail: info@brody.iif.hu
Telefon: 36/516-595

Központi könyvtár nyitvatartás
hétfő: 13-18
kedd-péntek: 10-18
szombat: 10-16

További részlegeink nyitvatartása

Szakmai elismeréseink

 
 

 

 
 
 

 

Könyvtárközi kölcsönzés, online hosszabbítás

EBSCO eBooks

 

E'mese vár

Blogok

A Zenei Gyűjtemény blogja