Könyvet a kézbe! avagy Utazzunk messzi tájakra!
Júliusban a Könyvet a kézbe! közösségépítő játék keretén belül az utazások és az útikönyvek kapták a fő figyelmet.
 
A témához ajánlott és a témához kapcsolódó könyvekből ötleteket lehetett meríteni, hol is lenne érdemes tölteni a nyarat. Sok településen élménybeszámolókkal gazdagodhattak a könyvtárba betérők, fényképes vetítésekkel és úti beszámolókkal repülhettek a világ különböző - közelebbi vagy távolabbi - tájaira, mint például Budapest, Eger, a Bükk hegység, a Mátra vagy India, Kína, Japán, Nepál Görögország, Portugália, Spanyolország és sokak kedvence volt Erdély is. 
 
A júliusi programok közül ismételten csak néhányat sorolunk fel, a teljesség igénye nélkül.
 
Nagytálya: Budapesttel és Egerrel ismerkedtek Nagytályán
A Könyvet a kézbe! programsorozat hetedik hónapjában az utazásé volt a főszerep.
A gyerekek jobbnál jobb útikönyvekkel ismerkedtek meg, mely ötletet adhat nekik a nyári utazáshoz és felkeltheti más országok, kultúrák iránti érdeklődésüket.
Kovácsné Kántor Erzsébet elsősorban Magyarországról: Budapestről és Egerről mesélt a gyerekeknek. Sokan rendkívül tájékozottak voltak.
A napközisek nagyon élvezték a programot.
A hírt küldte: Lükő Katalin, Nagytálya
 
Tenk: Utazás a föld körül
Könyvtárunk vendége volt Fazekas László, geográfus. László gyermekkorában is sokat utazott szüleivel, testvérével Európában és Ázsiában. Fiatal tanárként Londonban dolgozott, innen indult világkörüli útjára. Angliából Dél-Amerikába tartott, majd Új-Zéland csodás világát fedezte fel. Ezután Ausztrálián keresztül Ázsia volt úti célja. India, Kína, Japán, Nepál kultúráját tárta elénk.
11 hónapos útját nem turistaként, hanem utazóként tette meg. Igyekezett az emberek hétköznapjaiba beépülni és megismerni. Utazása során készített diákkal szemléltette ezeket a csodás tájakat, melyeknek így mi is részesei lehettünk. 
Köszönjük Lászlónak, hogy megosztotta velünk ezt a gyönyörű élményt!
A hírt küldte: Balázs-Nagy Marianna, Tenk
 
Felsőtárkány: Világvándor klub
2017. július 05-én (szerdán) délután könyvtárunk újabb programot szervezett a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár által meghirdetett Könyvet a kézbe! közösségépítő játékához. Az idei év hetedik hónapjában, Utazzunk messzi tájakra: utazzunk gondolatban vagy valósan témához, a Világörökségek Magyarországon c. könyv kapcsolódott. A délután folyamán közel 30 darab útikönyvvel és építészettel kapcsolatos könyvekkel a Világvándor Klub tagjainak tartottak fényképes úti beszámolót Máriás helyek a Bükk hegységben és a Mátrában címmel. Az érdeklődők bepillantást nyerhettek a hónap könyvébe is. A rendezvényen a településünkre látogató Köröstárkány (testvér településünk) lakói is jelen voltak.  
A hírt küldte: Nagyné Farkas Anita, Felsőtárkány
 
Fedémes: Erdélyi kirándulás
A Könyvet a kézbe! programsorozat Utazzunk messzi tájakra! témához kapcsolódóan a fedémesi könyvtár is csatlakozott egy kis rendezvénnyel. Meghívott vendégként jelen volt körünkben Keresztes Edina, aki Erdélyi kirándulásáról tartott egy kis beszámolót. Utazása során készített fotókkal mutatta be nekünk Erdély gyönyörű tájait, épületeit. Megosztotta velünk kirándulása alatt szerzett élményeit is, melyeket örömmel hallgattunk.
A hírt küldte: Varga Ferencné, Fedémes
 
Vámosgyörk: Európa zarándok helyei
A Könyvet a kézbe! programsorozat következő témája Utazzunk messzi tájakra. Az élménybeszámolóra a falu lakosságát vártuk és hívtuk, az időpontot is kora estére időzítettük, hogy minél többen el tudjanak jönni. Majoross Mihály csodálatos zarándok helyeket mutatott be nekünk Portugália, Spanyolország érintésével, a helyi kultúra és szokások mellett a gasztronómiával is megismerkedhettünk. Nagyon kellemes estét tölthettünk el együtt, reméljük a kezdeményezésnek lesz folytatása!
A hírt küldte: Balogné Ványi Diána
 
Bekölce: 
Könyvet a kézbe! Utazzunk messzi tájakra című júliusi programunk során a bekölcei könyvtárban utazási élményeinkről beszélgettünk, láthattunk mamutfenyő tobozokat, valódi gyapotot, kagylókat és tengerparti homokot, pávatollat, vulkáni kőzetet.
Nagyon tetszett mindenkinek.
 
Könyvet a kézbe! és KönyvtárMozi Plusz Bekölcén. Képeket, filmet néztünk az Erdélyi erődtemplomokról, beszámolót hallgattunk és kellemesen elbeszélgettünk, gyönyörű szalag rózsát is varrtunk. Köszönjük szépen ezt a kedves délelőttöt.
A hírt küldte: Magyarné Dorkó Renáta, Bekölce
 
 
 
 
Játsszunk együtt egész évben!
 
 
Augusztus témája: Fitten, egészségesen!
Augusztus hónap könyve: Aruna M. Siewert: Növényi antibiotikumok - A természet titkos fegyverei 
 

Bródy naptár

BRÓDY Hírlevél

Mindig naprakészen a Bródy Sándor Könyvtár legfrissebb híreiből!

Fenntartónk

Eger város

Kapcsolat

Cím: 3300 Eger Kossuth L. utca 16.
E-mail: info@brody.iif.hu
Telefon: 36/516-595

Központi könyvtár nyitvatartás
hétfő: 13-18
kedd-péntek: 10-18
szombat: 10-16

További részlegeink nyitvatartása

Szakmai elismeréseink

 
 

 

 
 
 

 

Könyvtárközi kölcsönzés, online hosszabbítás

EBSCO eBooks

 

E'mese vár

Blogok

A Zenei Gyűjtemény blogja