Természet közeli kertelés Feldebrőn

A feldebrői könyvtárban 2017. április 3-án Kerteljünk! program keretén belül Máthé Orsolya először röviden bemutatta a Banya-Tanya Alapítvány példaértékű tevékenységét, majd szólt a tájfajta vetőmagokról, a természet folyamatait követő kertészkedésről, a kaláka-körről és a bio növényvédelemről.
Falusi emberek lévén úgy gondoltuk, ez hozzánk közel álló téma, s több embert is érdekel. Nem is csalódtunk, hiszen az előadó egyrészt olyan praktikus dolgokat osztott meg velünk, ami megkönnyíti a kertészkedést, másrészt olyanokat is elmondott, amelyekkel egészségesebb zöldségeket, gyümölcsöket termeszthetünk saját magunknak.
A gyomnövények eddig számunkra ismeretlen felhasználási módjairól is sok érdekeset megtudtunk, amit jól hasznosíthatunk saját kiskertünkben.
Az előadó és én is, a témához kapcsolódó könyveket ajánlottunk, illetve a program idejére jól látható helyre kihelyeztük a szakirodalmat.
Nagy sikert aratott a magbörze is, ahol a magunk fogott vetőmagjainkat, és azokkal kapcsolatos tapasztalatainkat osztottuk meg egymással.

 
A hírt küldte: Vadásziné Varga Éva, Feldebrő
 
 
 

Fenntartónk

Eger város

Szakmai elismeréseink

 
 

 

 
 

 

EBSCO eBooks

 

Kapcsolat

Cím: 3300 Eger Kossuth L. utca 16.
E-mail: info@brody.iif.hu
Telefon: 36/516-595

Központi Könyvtár nyitva tartás
hétfő: 13-18
kedd-péntek: 10-18
szombat: 10-16

További részlegeink nyitva tartása

Regisztrálás, hosszabbítás, könyvtárközi kölcsönzés

E'mese vár


Támogatónk:

Blogok

A Zenei Gyűjtemény blogja