Játékleírás

 

TÁMOP-3.2.4.B-11/1-2012-0005 „Nyisd ki a világot! – országos könyvtári szolgáltatások bővítése, fejlesztése az oktatás és képzés támogatásának érdekében”


Legyél Te a Könyvkirály!

Az ország több könyvtárához hasonlóan a GYÖNGYÖK Vachott Sándor Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára is meghirdeti a Könyves Birodalom királyának, vagy királynőjének a megválasztását. Mit kell ehhez tenned? Iratkozz be a könyvtárba, és olvass el minél több általunk ajánlott, koronával ellátott könyvet! Válogass kedvedre az életkorodnak és igényednek megfelelően!

A 100-as könyvlistát a gyermekkönyvtárban és a honlapunkon megtalálod. (1 korona: 8-9, 2 korona: 10-12, 3 korona: 13-14 éveseknek ajánlott könyvek) Minden könyvhöz egy 3-5 egyszerű kérdésből álló feladatlap is tartozik, ezt kitöltve ellenőrizzük, hogy elolvastad és megértetted-e az olvasmányt. A feladatokat a honlapunkon is megtalálod, de kitölteni a gyermekkönyvtárban található, a könyv sorszámának megfelelő lapon kell. Minél több oldalt elolvasol, minél több feladatlapot leadsz, annál nagyobb esélyed lesz a Könyvkirály cím vagy egyéb rangok elnyerésére és értékes könyvjutalmak átvételére.

A játékunk 2012. decemberében, a Téli Gyermekkönyvhéten indul, és a következő évi decemberi Könyvhéten zárul. A legtöbbet olvasók meghívást kapnak a koronázási és udvartartási ceremóniára. Legyél Te is részese!

 

Sok sikert és szép élményeket kívánnak Neked a gyöngyösi könyvtárosok!

GYÖNGYÖK Vachott Sándor Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára