Megújult könyvtárak - Noszvaj

A noszvaji Könyvtár, Információs és Közösségi Hely 2018-ban újult meg. 
Noszvaj község önkormányzata a könyvtári szolgáltatások céljára az IKSZT épületében biztosít egy külön bejáratú, három helyiségből álló könyvtárat 82 m2-en. 
A település önkormányzata 2012-ben elvégezte a könyvtári épület külső, homlokzati felújítását. Most az NKA pályázat kapcsán vállalták a jelenlegi egymásból nyíló két terem közötti fal kibontását; a könyvtári helyiség parkettázását; a termek azonos színre festését; a villanykapcsolók, konnektorok cseréjét. 
A Nemzeti Kulturális Alap támogatásából a megváltozott elrendezésű könyvtári helyiségek korszerű bútorozása – az ülőbútorok, a polcok teljes cseréje, szőnyeg, csoportos használatra alkalmas asztalok és számítógépes asztalok beszerzése – valósult meg. Az eddigiekhez képest kibővítették az olvasói teret, hogy az olvasók kényelmesen válogathassanak, olvashassanak, és hogy a KönyvtárMozi vetítésekhez, az újságolvasáshoz kellemes környezetet biztosítsanak.
Internet-sarokkal bővített, színvilágában a gyermeki játékosságot tükröző tiniszobát alakítottak ki, hiszen a noszvaji könyvtárban a kamasz- és gyermekfoglalkozások, az óvodai és iskolai csoportok rendszeresen látogatják a könyvtárat. A külön helyiséget a könyvtári szolgáltatások igénybe vétele mellett lehetőség lesz ezentúl közösségi színtérként is használni. Most az internetes információkeresésnek is ebben az új tiniknek kialakított szobában biztosítanak kulturált környezetet, ezzel is növelve a könyvtár látogatottságát.